Pexels Πώς προπονούνται οι μαχητές του ΜΜΑ και είναι πάντα σε ετοιμότητα

Το να σηκώσεις όσα πιο πολλά κιλά μπορείς, δεν είναι το επιθυμητό.

Τα πράγματα στο ΜΜΑ είναι απλά. Ίσως όχι στο ρινγκ αλλά σίγουρα στον τρόπο ζωής. Οι προπονήσεις δεν είναι εξαντλητικές, είναι ακριβείας και το μυστικό βρίσκεται σε διατροφή και έξυπνη εκγύμναση.

 

 

Κάνε δουλειά σε κάθε μυ

Για να εκπαιδεύσεις το σώμα σου ώστε να χειρίζεται τον τεράστιο, αιματηρό κίνδυνο, πρέπει να σοκάρεις κάθε μυ. Η γυμναστική είναι το κλειδί. Μπορείς να είσαι δυνατός στον πάγκο, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις πολεμικές τέχνες. Όλοι οι μύες που δεν χτυπάς ποτέ πρέπει να τεντώνονται απίστευτα σκληρά. Πολλοί αθλητές του ΜΜΑ κάνουν σκόπιμα κρίκους για να στεγνώσουν αλλά και να χτίσουν δύναμη και ευλυγισία.

Το κολύμπι είναι παντός καιρού

Η κολύμβηση είναι μία από τις μοναδικές μορφές προετοιμασίας που δεν θα βλάψει τους μύες σου και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρύνεις το γαλακτικό οξύ. Οι αθλητές του ΜΜΑ κάνουν το λιγότερο τέσσερις γύρους στις πισίνες και κατόπιν προπονήσεις τύπου «τζόκινγκ» και διατάσεις. Ακόμα και να μην ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα, το κολύμπι σίγουρα θα σε ωφελήσει.

Διάβασε επίσης: Πώς το krav maga είναι μια ανώτερης μορφή αυτοάμυνας.

Κράτα την προπόνηση απλή

Οι μαχητές του UFC είναι η επιτομή του σύγχρονου αθλητισμού: ισχυροί, γρήγοροι και ευκίνητοι. Αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις διαλειμματικά σπριντ σε μάσκες αερίων ή να κολλήσεις σε ζώνες υψηλής αντοχής για να εξαπολύσεις αυτήν την τριπλή επίθεση στο σώμα σας. Ειδικότερα δεν κάνουν βάναυσες προπονήσεις. Κάνουν άρσεις με αρασέ, σχοινιά, λάστιχα και TRX, σάκο και προπονήσεις εδάφους – όσοι παίζουν. Το να χτυπήσουν μια ώρα στο σιδεράδικο, δεν θα τους ωφελήσει στο ρινγκ.

Φάε απλά

Είναι απλό. Τρως περισσότερα λαχανικά, λιγότερο κρέας και όταν μαγειρεύεις κοιτάς να περιορίζεις τα συστατικά σου για να είναι η τροφή όσο πιο καθαρή γίνεται. Επίσης μην παραβλέπεις τις φυσικές πηγές πρωτεΐνης που χρειάζεται το σώμα σου για τις προπονήσεις. Αβγά, γιαούρτι, ψάρια. Τα χρειάζεσαι όλα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved