Απλοί τρόποι για να χάσεις κιλά μετά τα 50

Όσο ακατόρθωτο κι αν σου φαίνεται, είναι πιο απλό απ’ όσο νομίζεις.

Πώς θα καταφέρουμε να χάσουμε αυτά τα περιττά κιλά που τα κουβαλάμε στο σώμα μας τα τελευταία χρόνια; Που κάθε Δευτέρα λέμε πως θα ξεκινήσουμε δίαιτα αλλά είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λέμε στον εαυτό μας; Το να χάσεις κιλά μετά από μία ηλικία είναι δύσκολο. Ο μεταβολισμός μας έχει αλλάξει και οφείλεις να είσαι διπλά προσεκτικός σε σύγκριση με το παρελθόν.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ακατόρθωτο. Υπάρχουν συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις θα δεις τεράστια διαφορά στο σώμα σου και θα κάνετε τη ζυγαριά να δείχνει το νούμερο που πραγματικά θέλετε.

Περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Για να χάσουμε βάρος πρέπει να λαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίμε. Αλλά αντί να εστιάσουμε στο τι πρέπει να τρώμε λιγότερο, ας μιλήσουμε για το πώς θα τρώμε έξυπνα. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, όπως μούρα, μήλα, αχλάδια και κουνουπίδι, είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες. Κάτι που ο οργανισμός μας έχει ανάγκη όσο περισσότερο μεγαλώνουμε. Ταυτόχρονα οι φυτικές ίνες μπορούν να μας κρατήσουν χορτάτους μεταξύ των γευμάτων. Το μισό πιάτο από το γεύμα πρέπει να έχει λαχανικά ενώ αν γίνουμε... δημιουργικοί στη σαλάτα δεν θα τη βαρεθούμε ποτέ. Απλώς με ρέγουλα το ελαιόλαδο.

 

 

Βάζουμε τέλος στην ζάχαρη

Ζαχαρούχα φαγητά και ποτά μας γεμίζουν θερμίδες χωρίς να ικανοποιούν την όρεξή μας. Από το να πάρεις 150 θερμίδες από ένα αναψυκτικό, αναπλήρωσέ το με λάχανο. Οι άνθρωποι που σταματούν να πίνουν αναψυκτικά κι άλλα ζαχαρούχα ποτά παίρνουν λιγότερο βάρος με την πάροδο του χρόνου από εκείνους που το κάνουν, σύμφωνα με τελευταία μελέτη. Ακόμη και τα smoothies μπορούν να συνεισφέρουν πολλή ζάχαρη στο σώμα μας. Είναι καλύτερα να φάτε ένα ολόκληρο φρούτο από έναν χυμό.

Πώς θα χάνεις κιλά πιο εύκολα μετά τα 40

Βάλε την γιόγκα στη ζωή σου

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση και την ενίσχυση της κινητικότητάς μας. Ερευνητές στην Κίνα ανακάλυψαν ότι οι ηλικιωμένοι που έκαναν γιόγκα για έναν χρόνο έχασαν περίπου ένα εκατοστό από την περίμετρο της μέσης τους. Έναν βασικό δείκτη του λίπους στην κοιλιά. Καθόλου άσχημα.

 

 

Έλεγχος στα φάρμακα

Πολλοί άνθρωποι άνω των 50 ετών παίρνουν κάποιο είδος φαρμάκου. Είναι καλό να ελέγξουμε αν τα φάρμακα που παίρνουμε προσθέτουν βάρος και αν ισχύει, να ψάξουμε το τι μπορούμε να αλλάξουμε ώστε να αποφευχθεί αυτή η παρενέργεια.

Αντί για junk food, προτίμηση στους ξηρούς καρπούς

Το να κάνουμε τους ξηρούς καρπούς το αγαπημένο μας σνακ είναι μία εξαιρετική συνήθεια. Όσοι προσθέτουν ξηρούν καρπούς στη διατροφή τους έχουν λιγότερη μακροπρόθεσμη σταδιακή αύξηση βάρους και διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο για ανάπτυξη παχυσαρκίας. Για κάθε μισή μερίδα ξηρών καρπών που έτρωγαν οι άνθρωποι την ημέρα, έπαιρναν λιγότερο βάρος τα επόμενα τέσσερα χρόνια και είχαν μικρότερο κίνδυνο παχυσαρκίας τα επόμενα 20 έως και 24 χρόνια.

 

 

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Βρώμη, κριθάρι, κινόα. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου Tufts, άτομα ηλικίας μεταξύ 40 και 65 ετών έτρωγαν δημητριακά ολικής αλέσεως αντί για επεξεργασμένα δημητριακά όπως το άσπρο ψωμί, έκαιγαν περισσότερες θερμίδες και περισσότεορ λίπος. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες παράγουν την ανάπτυξη ενός διαφορετικού μείγματος βακτηρίων στο έντερό μας, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον μεταβολισμό μας. Αν δεν σας αρέσουν τα δημητριακά, μπορείτε να δοκιμάσετε ψωμί ολικής αλέσεως.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved