Οι 5 χρυσοί κανόνες της προπόνησης του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ

Όπως τους έχει κωδικοποιήσει ο ίδιος προκειμένου να μην πηγαίνουν χαμένες οι ώρες του στην προπόνηση.

Ο ΜακΓκρέγκορ μπορεί να είναι ένας από τους κορυφαίους μαχητές ΜΜΑ εκεί έξω, αλλά δεν ποτέ δεν έχασε την άμεση και στενή επαφή με τον κόσμο και τους fans.

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε; Μιλάμε για έναν τύπο που εργαζόταν ως υδραυλικός και έκανε υπομονή 12 oλόκληρα χρόνια μέχρι να διεκδικήσει τον τίτλο του UFC. Όταν ήρθε εκείνη η μέρα επικράτησε του αντιπάλου του μέσα σε 13 δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκε για να τον βγάλει νοκ άουτ.

Όταν λοιπόν μοιράζεται με τον κόσμο συμβουλες, φροντιζει να βελτιώσεις και την προπόνησή σου.

Και σίγουρα κάτι θα ξέρει. 

1. Μην μένεις στα ίδια και τα ίδια

Είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις σε δύο-τρία συγκεκριμένα προγράμματα και να μην τα αλλάζεις ούτε στο ελάχιστο, ίδιες επαναλήψεις, ίδια κιλά, μία ωρίτσα και έξω από την πόρτα. Οι εναλλαγές και η ποικιλία στα προγραμματα είναι αυτά που θα σε κάνουν να μην βαριέσαι κάθε φορά που έχεις προπόνηση.

Con 1

Επομένως, αν θες να έχεις όντως οφέλη από τις ώρες που περνάς στο γυμναστήριο προσπάθησε να διαφοροποιείς συχνά τα προγραμμάτα σου και να επικεντρώνεσαι σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες.

Αν θες λοιπόν να γίνει δουλίτσα στους μυς σου θα πρέπει να φροντίζεις να τους κρατάς σε εγρήγορση αλλάζοντας ασκήσεις, αριθμό κιλών και επαναλήψεις, ώστε να μην εξοικειώνονται με το ερέθισμα που τους προσφέρεις.

 

2. Να ξέρεις πότε πρέπει να σταματήσεις

Για πολύ κόσμο εκεί έξω ο αριθμός των κιλών στο γυμναστήριο έχει γίνει εμμονή. Ειδικά αν είσαι από τους φρέσκους, που έχεις παρατηρήσει στο σώμα σου τα πρώτα εμφανή σημάδια βελτίωσης, το φαινόμενο του «να σηκώσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όσα περισσότερα κιλά μπορώ», είναι εξαιρετικά συχνό. Παρόλα αυτά, είναι καλό να γνωρίζεις πότε πρέπει να βάλεις φρένο. Το πολύ υψηλό work ethic μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ καμιά φορά γιατί η υπερβολική προπόνηση είναι πολύ εύκολο να σε «κάψει».

Κάπως έτσι την πάτησε και ο ΜακΓκρέγκορ στον αγώνα με τον Ντίαζ. Δεν ήταν χειρότερος τεχνικά, αλλά από την έντονη προπόνηση, κατέβηκε στον αγώνα εξαντλημένος.

conor losing

Τα πρώτα συμπτώματα από την παρατεταμένη έντονη προπόνηση είναι ο λήθαργος και η δυσκολία στον ύπνο. Ο οργανισμός σου στέλνει μηνύματα ότι πρέπει να καταβάσεις ρυθμούς και να χαλαρώσεις, να φας καλά και υγιεινά και να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου.

3. Να κινείσαι διαρκώς

Καθώς μεγαλώνεις, η ελαστικότητα του κορμιού σου και η ευλυγισία σου, μειώνονται με ραγδαίους ρυθμούς, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμών ενώ πλέον δεν θα μπορείς να εκτελείς ακόμα και απλές ασκήσεις.

Ωστόσο, αν εντάξεις στην καθημερινότητά σου το stretching, δηλαδή βάλεις λίγο παραπάνω κίνηση στην μέρα σου, τότε θα δεις θεαματικά αποτελέσματα. Άσε που θα μπορέσεις να αυξήσεις πιο εύκολα τον αριθμό των επαναλήψεων που κάνεις στην προπόνηση.

Conor floor

 

4. Η προπόνηση δίχως όργανα είναι καλύτερη

Για θυμήσου αυτό το πρόγραμμα που έφτιαξε για εσένα ο Δημήτρης Μώρός; Ούτε ένα όργανο. 

Το βασικό πλεονέκτημα μιας τέτοιας προπόνησης είναι το εξής: στέλνει τον μεταβολισμό στα κόκκινα για αρκετή ώρα αφού εχεις ολοκληρώσει το πρόγραμμα. 

Ο ΜακΓκεγκορ το θέτει πιο απλά: «οι μηχανές δεν χρειάζονται μηχανήματα γυμναστηρίου. Και εγώ είμαι μηχανή».

conor bodyweight

 

5. Δεν χρειάζεται να το παιδεύεις με τη διατροφή

Ο Ιρλανδός μαχητής έχει να σου δώσει μια απλή συμβουλή: «Να τρως καθαρές τροφές, να προσέχεις ώστε τα λαχανικά που καταναλώνεις να είναι πολύ καλής ποιότητας και να περιλαμβάνεις καλούς υδατάνθρακες. Τόσο απλό».

Στην περίπτωση που θες να αυξήσεις τη μυική σου μάζα υπάρχει μια χρυσή αναλογία που οφείλεις να τηρείς: 30% των θερμίδων πρέπει να προέρχεται από λιπαρά, 40% από υδατάνθρακες και 30% από πρωτεϊνές. Να πίνεις πολύ νερό και κόψε μαχαίρι τη ζάχαρη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved