Πέντε τροφές που θα σου δώσουν τρομαχτική ενέργεια

Αν η κόπωση σου χτυπάει την πόρτα, προτίμησε τις παρακάτω τροφές.

Νιώθεις πως δεν έχεις ενέργεια; Αισθάνεσαι μονίμως κουρασμένος παρότι έχεις φάει; Το μυστικό λοιπόν δεν είναι μόνο να τρως, αλλά και τι τρως. Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που θα σε τονώσουν και θα σου δώσουν ενέργεια.

 

 

Σπανάκι

Μια άλλη κορυφαία σύσταση για τροφές που ενισχύουν την ενέργεια, είναι το σπανάκι. Χάρη στο πλούσιο θρεπτικό του προφίλ, που περιλαμβάνει σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνες Β και C, που είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας και το μεταβολισμό. Προσπαθήστε να συνδυάσεις τις φυτικές πηγές του σιδήρου σου με μια πηγή βιταμίνης C, όπως π.χ. στύβοντας μια φλούδα λεμονιού, για να αυξήσετε την απορρόφηση του σιδήρου στο αίμα σου.

Cottage cheese

Tο τυρί cottage είναι μια εξαιρετική επιλογή για να παρέχει ισορροπία υδατανθράκων, πρωτεϊνών και υγιεινών λιπών, ενώ εξακολουθεί να είναι ισορροπημένη στις συνολικές θερμίδες.

Σαρδέλες

Οι σαρδέλες είναι μια προσωπική αγαπημένη τροφή που ενισχύει την ενέργεια λόγω του πλούσιου μείγματος πρωτεϊνών, υγιών λιπαρών και βασικών θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Β12. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν κρίσιμους ρόλους στον ενεργειακό μεταβολισμό, βοηθώντας στη μετατροπή των τροφών σε αξιοποιήσιμη ενέργεια αποτελεσματικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Β12, όπως οι σαρδέλες, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κόπωσης και να υποστηρίξει τα συνολικά επίπεδα ενέργειας.

Διάβασε επίσης: Γιατί είσαι συνέχεια κουρασμένος μετά την προπόνηση.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι ενεργειακή τροφή που τονώνει τον εγκέφαλο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υγιή λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Ο συνδυασμός ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, αντιοξειδωτικών και καρυδιών πολυφαινολίνης υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς και τη γνωστική λειτουργία.

Αβγά

Τέλος, αν δεν έχεις ενέργεια, σπάσε μερικά αβγά. Βράστα, κάνε τα ομελέτα, με ή χωρίς κρόκο, scrambled ή σε καγιανά με ντομάτα και λευκό τυρί.  Τα αβγά είναι μια εξαιρετική πηγή συνεχούς ενίσχυσης ενέργειας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη, η οποία βοηθά στη σταθερή ενέργεια χωρίς να προκαλεί αιχμές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ειδικά όταν συνδυάζονται με υδατάνθρακες. Η πρωτεΐνη στα αυγά είναι ζωτικής σημασίας για το χτίσιμο και την επιδιόρθωση των ιστών, καθιστώντας τα μια τέλεια επιλογή για ανάκαμψη μετά την άσκηση ή για την έναρξη μιας κουραστικής μέρας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved