Η ιταλική κουζίνα έχει άλλη αίγλη όσον αφορά το φαγητό. Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ζυμαρικά. Στη δε Εμίλια-Ρομάνια που διαφέρει μέχρι και ο τρόπος που σερβίρουν τα ζυμαρικά, βρίσκει κανείς διθυραμβικές συνταγές.
Όπως αυτή εδώ για τα Pasta Alla Piastra ή αλλιώς τα λαζάνια με τις 100 στρώσεις.
Αυτή η συνταγή έχει ταξιδέψει από την μαμά Ιταλία μέχρι το Χόλιγουντ και το Viale dei Romani, όπου τα λαζάνια περιλαμβάνουν στρώση μπεσαμέλ με αυθεντική μπολονέζ από μοσχάρι και χοιρινό. Χρειάζονται περίπου 3 ημέρες για να ολοκληρωθεί η παραγωγή του, αλλά εξαφανίζεται από τον κοσμάκη μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.
Και ναι, υπάρχει βίντεο:
Salut.