Πόσα γνωρίζεις για την κορεάτικη βότκα;

Ας ξεκινήσουμε αρχικά ότι υπάρχει και ύστερα να μιλήσουμε για το Soju. 

Το Κορεάτικο αλκοολούχο ποτό είναι το πιο διάσημο ποτό της Κορέας με ιστορία εκατοντάδων ετών και πολλές φορές αναφέρεται και ως Κορεάτικη βότκα. Είναι διαυγές, αποσταγμένο αλκοολούχο ποτό και είναι βαθιά ενσωματωμένο στην κορεατική κουλτούρα και παράδοση. Γνωστό για την ευελιξία και την απαλή του γεύση, το soju όχι μόνο έχει κυριαρχήσει στην κορεατική αγορά αλλά έχει κερδίσει και διεθνή δημοτικότητα. Σε αυτό το άρθρο θα στο συστήσουμε και πού ξέρεις μπορεί να «ανακαλύψεις» ότι είναι κάτι κοντά στα γούστα σου.

To Moscow Mule είναι πάνω από όλα μια αμερικάνικη ιστορία marketing

Λίγη ιστορία

Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας Goryeo, που είναι επηρεασμένη από τη μογγολική εισβολή και την εισαγωγή τεχνικών απόσταξης που διδάχθηκαν από τους Πέρσες . Αρχικά, το soju ήταν ένα ποτό πολυτελείας, που απολάμβανε κυρίως η ελίτ. Με την πάροδο του χρόνου έγινε πιο προσιτό και τελικά έγινε βασικό προϊόν που δεν έλειπε από τα νοικοκυριά της Κορέας.

Η παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής των soju περιλαμβάνει απόσταξη αλκοόλ από δημητριακά όπως ρύζι, κριθάρι ή σιτάρι. Το σύγχρονο soju, ωστόσο, χρησιμοποιεί συχνά αραιωμένη αιθανόλη αναμεμειγμένη με νερό, γλυκαντικά και αρώματα για χαμηλότερο κόστος. Παρά αυτές τις αλλαγές, ορισμένα αποστακτήρια εξακολουθούν να τηρούν τις παραδοσιακές μεθόδους, δημιουργώντας premium soju με πλούσια, πολύπλοκα προφίλ. Παρασκευάζεται κυρίως από ρύζι, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλοι κόκκοι, ενώ στις πιο σύγχρονες μορφές χρησιμοποιείται αιθανόλη που προέρχεται από διάφορες πηγές, αναμεμειγμένη με νερό και πρόσθετα για γεύση και απαλότητα.

Αψέντι, το πιο «μυθικό» ποτό που δημιουργήθηκε ποτέ

Το κλασικό soju συνήθως έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ που κυμαίνεται από 16% έως 25% μεταξύ των νεότερων εκδοχών των soju, αυτές οι ποικιλίες περιλαμβάνουν γεύσεις όπως ροδάκινο, γκρέιπφρουτ και μήλο.

Καταλήγοντας, θα λέγαμε ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ποτό, είναι ένα κρίσιμο μέρος της κοινωνικής ζωής και του πολιτισμού της Κορέας. Απολαμβάνεται συνήθως κατά τη διάρκεια γευμάτων, εορτασμών και κοινωνικών συγκεντρώσεων. Μπορείς να του δώσεις μία ευκαιρία για να το μάθεις καλύτερα. 

 

 

Διεθνής αναγνώριση

Τα τελευταία χρόνια, το soju έχει ξεπεράσει τα σύνορα, και έγινε δημοφιλής επιλογή σε μπαρ και εστιατόρια παγκοσμίως. Η ήπια γεύση και η προσαρμοστικότητά του στα κοκτέιλ έχουν συμβάλει στη διεθνή απήχησή του. Μάρκες όπως η Jinro και η Chamisul είναι πλέον αναγνωρίσιμες παγκοσμίως, συμβάλλοντας στην εισαγωγή της κορεατικής κουλτούρας σε ένα ευρύτερο κοινό. Συμπέρασμα Το ταξίδι του Soju από μια πολυτέλεια της ελίτ σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο περικλείει την προσαρμοστικότητα και τη διαρκή ελκυστικότητά του. Είτε το απολαμβάνετε σε ένα παραδοσιακό κορεάτικο περιβάλλον είτε ως νέα προσθήκη σε ένα μενού κοκτέιλ, το soju συνεχίζει να γοητεύει τους πότες με την απαλή γεύση και την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά. Καθώς ο κόσμος γίνεται πιο διασυνδεδεμένος, το soju αποτελεί απόδειξη της παγκόσμιας εκτίμησης της κορεατικής παράδοσης και καινοτομίας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved