Οι τηγανητές απολαύσεις μπορεί να μην είναι αυτές που θα σου προτείνει ο διαιτολόγος ή ο γιατρός σου, αλλά σίγουρα κάποια πιάτα αξίζουν την δοκιμή μόνο και μόνο για τον πειραματισμό στον οποίο μπαίνουν.
Μπορεί το παραδοσιακό filet mignon να προστάζει από την γαλλική κουζίνα να σερβίρεται με σπαράγγια στον ατμό, αλλά στο Charlie’s Chicken στην Αμερική, ο κανόνας είναι πως οτιδήποτε μπορεί να γίνει deep fried αξίζει την δοκιμή.
Ιδού, λοιπόν, μία street food συνταγή που επηρέασε ένα από τα γνωστότερα πιάτα της γαλλικής κουζίνας. Αν και το κομμάτι συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνά τα 500γρ. ενώ κόβεται και φιλετάρεται, στο Charlie’s Chicken οι μπουκιές βοδινού που δημιουργούνται δείχνουν άκρως τραγανές και ζουμερές, κάνοντας ακόμα και το ίδιο το κοτόπουλο να ζηλεύει.
Και αν ξέρεις να χειρίζεσαι σωστά το βούτυρο στο πανάρισμα κάνεις θαύματα.
Εμείς όσο να ΄ναι το λιγουρευτήκαμε. Ψέματα να πούμε;