Συνταγή για κορυφαίο σπανακόρυζο

Από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Νερό

600 γρ. Σπανάκι, καθαρισμένο

200 γρ. Ρύζι arborio

4 κ.σ. Ελαιόλαδο

4 κ.σ. Άνηθο, ψιλοκομμένο

3 Φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 Σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες

1 Πράσο, ψιλοκομμένο

1 Λεμόνι, το χυμό του

1 Ζωμό λαχανικών, σε μορφή gel

1 κ.γ. Εστραγκόν, αποξηραμένο (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
 
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο, που έχουμε ψιλοκόψει με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Ύστερα από 3 λεπτά προσθέτουμε και το σκόρδο.
 
3. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμη και στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το ρύζι. Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί για ακόμη 1 λεπτό.
 
Διάβασε ολόκληρη την συνταγή στο σάιτ του σεφ Γιώργου Τσούλη.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved