Αν το πάμε by the book το ροζέ κρασί είναι ελαφρύ, ντελικάτο και συχνά αρωματικό. Φυσικά οι κανόνες είναι για να σπάνε, όμως για αρχή ας παίξουμε πιο safe. Επομένως, αν ετοιμάζεις κάτι με βαριά σάλτσα ή κρέας με πολύ δυνατή γεύση (π.χ. αρνί) το πιο πιθανόν είναι να χαθεί. Αν το ζευγαρώσεις όμως με πιο ήπια πιάτα (π.χ πουλερικά ή ζυμαρικά) τότε κάθεται άνετα (ανάλογως φυσικά το χαρακτήρα του κάθε κρασιού).
Εφόσον καταλήξεις στο ροζέ, σου προτείνουμε, αφού συμβουλευθήκαμε τους ειδικούς στην «OAK Cava» (Λ. Κηφισίας 282) πέντε ιδανικά ροζέ και προσφέρουν τον τέλειο συνδυασμό γεύσης, ποιότητας και τιμής. Πάμε να τα δούμε; Και μετά να τα πιούμε!