Μπακλαβάς με καρύδια, φιστίκια Αιγίνης και σταγόνες κουβερτούρας

Από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψημένα και θρυμματισμένα

150 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

24 φύλλα κρούστας

150 γρ. λιωμένο βούτυρο

Υλικά για το σιρόπι

150 ml. νερό

340 γρ. μέλι

2 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά.
 
2. Μόλις δέσει το σιρόπι το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
 
3. Εκτέλεση για τη γέμιση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 40 x 25 εκ.
 
4. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα φιστίκια, τα καρύδια, τη σοκολάτα κουβερτούρα, την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved