ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 1 ταψί 33x26
125 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
1 πακέτο Φύλλο κρούστας
Για την κρέμα:
1200 γρ. Γάλα
180 γρ. Σιμιγδάλι
150 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Βούτυρο
3 Αυγά
2 Βανίλιες
Για το σιρόπι:
700 ml Νερό
700 γρ. Ζάχαρη
1 Ξύλο κανέλας, προαιρετικά
Μισό λεμόνι, πλυμένο καλά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για την κρέμα: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα πάνω από δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
2. Μόλις αρχίσει να αχνίζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι σε μια δόση και ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός μέχρι να πήξει σχηματίζοντας τις πρώτες μεγάλες φούσκες. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και όσο ακόμα είναι ζεστή προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε στην άκρη ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.
3. Για το λιωμένο βούτυρο: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά.
Διάβασε όλη την συνταγή στο σάιτ του σεφ Γιώργου Τσούλη.