Το αρνάκι είναι ένα εκλεκτό έδεσμα που δεν χρειάζεται να φτάσουν οι γιορτές για να το μαγειρέψεις. Αποτελεί ιδανικό φαγητό τόσο για Κυριακάτικο δείπνο, όσο και για ένα βράδυ καθημερινής που θέλεις να κάνεις το τραπέζι σε φίλους.
Υλικά
Ένα μπούτι αρνί περίπου 2-2,5 κιλά
5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και λιωμένες
2 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανου ψιλοκομμένα
Μαύρο πιπέρι κοπανισμένο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
Κλαδάκια δεντρολίβανου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βάζεις το κρέας σε ένα πιάτο και περιχύνεις το χυμό του λεμονιού και το λάδι.
2. Ανακατεύεις το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το πιπέρι σε ένα μπολ. Μετά αλείφεις στο κρέας.
3. Το γυρνάς μερικές φορές για να βεβαιωθείς ότι καλύφθηκε παντού.
4. Το αφήνεις να μαριναριστεί για ένα βράδυ σε θερμοκρασία σε θερμοκρασία δωματίου ή τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο. Όσο μαρινάρεται, το γυρίσεις κατά διαστήματα.
5. Προθερμαίνεις το grill σε υψηλή θερμοκρασία.
6. Αλατίζεις το κρέας και το βάζεις στο grill.
7. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και το ψήνεις για τουλάχιστον 8 λεπτά από κάθε μεριά. Βάζεις την θερμοκρασία στο μίνιμουμ και ψήνεις 6 λεπτά ακόμα στην κάθε πλευρά.
8. Γαρνίρεις με κλαδάκια δεντρολίβανου και σερβίρεις.