Το Balvenie Fifty Collection υπενθυμίζει πως τα 50 είναι η καλύτερη ηλικία

Σίγουρα κοστίζει, αλλά θα αξίζει κάθε γουλιά.

Το Balvenie Single Malt Scotch Whisky κυκλοφόρησε μια από τις πιο σπάνιες κυκλοφορίες του, τη The Balvenie Fifty Collection, η οποία γιορτάζει τα 50 χρόνια δεξιοτεχνίας του στο περίφημο αποστακτήριο Speyside. Ξεκινώντας με την First Edition που μόλις κυκλοφόρησε, το The Balvenie θα προσφέρει παγκοσμίως μόλις 125 μπουκάλια από κάθε έκδοση τα επόμενα τρία χρόνια, με τη δεύτερη και την τρίτη έκδοση να κυκλοφορεί το 2025 και το 2026.

Το First Edition είναι μια σπάνια έκφραση ενός βαρελιού που παλαιώθηκε σε ένα ευρωπαϊκό butts, refilled μάλιστα, με ηλικία το 1973 από τα  χέρια του Kelsey McKechnie. Η Second Edition θα παρουσιάσει ένα αμερικανικό hogshead επίσης του 1973 και η Third Edition κλείνει με αμερικανικά δρύινα βαρέλια και ηλικία 1974. Η εναρκτήρια έκφραση από το The Balvenie Fifty «προβάλλει το βάθος και την πολυπλοκότητα του πνεύματος που επηρεάστηκε από το ευρωπαϊκό δρύινο βαρέλι διατηρώντας παράλληλα το χαρακτηριστικό γλυκό προφίλ του The Balvenie, ακόμη και μετά από 50 χρόνια ωρίμανσης», σύμφωνα με το αποστακτήριο. Το αποτέλεσμα είναι ένα single malt με γεύσεις «καραμελοποιημένων φρούτων, πλούσιου μπαχαρικού και απαλής βανίλιας, που συμπληρώνονται από λεπτό τζίντζερ και τραγανά εσπεριδοειδή».

Το 1973, ο πρώην Master Malt David C. Stewart MBE ήρθε μαζί με τους τεχνίτες του The Balvenie για να γεμίσουν το βαρέλι για την First Edition, ξεκινώντας δεκαετίες διαχείρισης και σηματοδοτώντας την αρχή του ταξιδιού της The Balvenie Fifty Collection. Η σειρά πολυτελών ουίσκι ενισχύεται περαιτέρω από τη συσκευασία που αναπτύχθηκε από το Croglin, ένα εξειδικευμένο εργαστήριο χειροτεχνίας με έδρα την Cumbria της Αγγλίας. Κάθε κουτί περιέχει πάνω από 100 στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ξύλινης έλικας τεσσάρων στρωμάτων και μιας κομψής επιχρυσωμένης ορειχάλκινης οθόνης 14 καρατίων.

Εμφιαλωμένο σε 52,3 τοις εκατό ABV, το The Balvenie Fifty First Edition κυκλοφορεί τώρα σε όλο τον κόσμο, με μόλις 14 μπουκάλια διαθέσιμα στις ΗΠΑ στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 53.000 δολαρίων το καθένα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved