Αν έχει βαρεθεί το σουφλέ και την σοκολατόπιτα, μύησε τη στο δρόμο της παράδοσης. Εκεί που ο λουκουμάς με μέλι συνδυάζονται με τρόπο άψογο -καθότι η συνεργασία τους κρατάει χρόνια ολόκληρα και δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.
Πόσο μάλλον εκείνη.
Υλικά
500ml αλεύρι
25γρ. μαγιά
500ml νερό
30ml ζάχαρη
50ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Κανέλλα για πασπάλισμα
200γρ. μέλι
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Ανακατεύεις το νερό με την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτοντας στο τέλος και το αλεύρι. Αναμειγνύεις καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2. Το σκεπάζεις με μία υγρή πετσέτα και το αφήνεις για 45 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
3. Ζεσταίνεις το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια -προς δυνατή- φωτιά.
4. Με τη βοήθεια του κουταλιού, κόβεις την ζύμη σε μικρές δόσεις και τις ρίχνεις σε καυτό λάδι.
5. Αφού πάρουν χρώμα αφαιρείς τους λουκουμάδες με μία τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείς πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξει καλά το λάδι.
6. Αφού στραγγίξουν, τους βάζεις σε ένα πιάτο και τους περιχύνεις με μέλι.
Τέλος, πασπαλίζεις με λίγη κανέλλα και σερβίρεις.