Οι Καναδοί είδαν το ουίσκι τους να ακμάζει την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου και να παρακμάζει με την Ποτοαπαγόρευση. Δύο πολύ διαφορετικές εποχές, που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην ταυτότητα του ουίσκι τους. Το canadian whisky είναι συνώνυμο με το rye whisky. Oι Καναδοί, σήμερα κάνουν χρήση διαφόρων δημητριακών για να κάνουν το ουίσκι τους, ενώ είναι αρκετά ενδιαφέρον πως η νομοθεσία δεν προτείνει κάποιο συγκεκριμένο μείγμα σιτηρών για την απόσταξη και δεν καθορίζει ούτε το είδος του βαρελιού για την αποθήκευση.
Ωστόσο τα γενναία αρώματα που μπορεί κανείς να εντοπίσει σε αυτά, το κάνουν σπουδαία προτίμηση για ένα σωρό κοκτέιλς με ουίσκι. Αυτό, συμβαίνει επειδή συνήθως παλαιώνουν σε βαρέλια με sherry ή port με αποτέλεσμα να προκύπτουν αρωματικά και…γλυκόπιοτα.
Ιδού μερικές καλές επιλογές.