Εδώ εκτιμούμε τους άντρες που μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν ολόκληρο το καρέ για εκείνους και την παρέα τους. Όπου δηλαδή δεν δίνουν έμφαση στο έτοιμο παϊδάκι, αλλά μπαίνουν στη διαδικασία να περάσουν οι ίδιοι στο κόψιμο είτε ψήνουν το καρέ, είτε το μαγειρεύουν sous vide – να είναι δηλαδή βυθισμένο σε ζεστό νερό με το σκεύος καλά κλεισμένο και να σιγανομαγειρεύεται.
Όταν καλείσαι να σερβίρεις ολόκληρο το καρέ, και αυτό μάλιστα να μην βγάζει περισσότερα από 8 κομμάτια, θέλει προσοχή. Δεν μπορεί το ένα κομμάτι να έχει αρκετό κρέας και στο άλλο να ψάχνει ο φίλος σου ή η κοπέλα σου να βρει κρέας στο κόκαλο. Για να μπορέσεις να το κάνεις σωστά χωρίς να καταστρέψεις την παρουσίαση του καρέ, πρέπει να δώσεις έμφαση στην παρακάτω φωτογραφία.
Αν παρατηρήσεις καλά, θα δεις ότι το κόκαλο δεν ακολουθεί μία κατακόρυφη πορεία αλλά αντιθέτως τείνει να παίρνει μία ελαφριά κλίση. Αυτό συμβαίνει σε κάθε καρέ που καλείσαι να κόψεις σωστά. Τα κίτρινα κυκλάκια που βλέπεις, είναι το σημείο που τελειώνει το κόκαλο – και που θα μπορούσες να πεις ότι κανένα από τα παϊδάκια δεν είναι σε ευθεία καθότι όλο το καρέ έχει μία κλίση. Το αν η κλίση αυτή είναι προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, είναι από ποια πλευρά του ζώου είναι το καρέ. Στην προκειμένη περίπτωση, τα κόκαλα πηγαίνουν προς τα κάτω και αριστερά. Άρα για να μείνει περισσότερο κρέας σε όλες τις πλευρές του κοκάλου, το μαχαίρι σου όπως θα κατεβαίνει πρέπει να βρίσκεται δεξιά για να αφήνει περισσότερο κρέας κατ’ ακολουθία στο κάθε παϊδάκι ξεχωριστά. Το ίδιο θα κάνεις ακόμη και αν θες να κόψεις το καρέ στη μέση χωρίζοντάς το σε τέσσερα παϊδάκια έκαστος.
Το μάθημα; Πρόσεχε πάντα την κλίση που έχουν τα κόκαλα καθότι δεν μπορείς να γνωρίζεις από ποια πλευρά προέρχεται το καρέ. Έτσι ώστε κάθε παϊδάκι να έχει αρκετό κρέας χωρίς λάθη και γκρίνιες στο σερβίρισμα.