associated press Το πρόγραμμα γυμναστικής του Rai Benjamin που τον έκανε χρυσό Ολυμπιονίκη

Το να γίνεις χρυσός Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα μετ’ εμποδίων απαιτεί σκληρή δουλειά εντός και εκτός ταρτάν.

Ο Rai Benjamin έχει πάρει παραμάζωμα τους αντιπάλους του στο ταρτάν του Stade de France. Ο τελικός των 400 μέτρων μετ’ εμποδίων, υποτίθεται θα ήταν μία αμφίρροπη αναμέτρηση, αλλά ο Αμερικανός σπρίντερ είχε διαφορετική γνώμη. Στα τελευταία 100 μέτρα πάτησε το γκάζι, άφησε πίσω τον Νορβηγό Karsten Warholm και κάτοχο του προηγούμενου χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Τόκιο, και πέρασε για πρώτη φορά στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων

Ακόμη κι αν δεν γνωρίζουμε, όλοι μπορούμε να φανταστούμε τις θυσίες που χρειάζονται για να βρεθείς στο υψηλότερο σημείο του βάθρου, στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Για να τρέξεις τόσο γρήγορα όπως ο Rai Benjamin, πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο στο γυμναστήριο. Και ο αθλητής από τη Νέα Υόρκη, το γνωρίζει καλύτερα από σένα. 

 

 

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στη σειρά εκπομπών “Road to the Olympics” του Men’s Health, εργάστηκε σκληρά, τόσο μέσα όσο και έξω από την πίστα, για να προετοιμαστεί για τη νίκη. Η απίστευτη ταχύτητά του απαιτεί περισσότερα από το απλό τρέξιμο. Έχει επενδύσει χρόνο εκτός ταρτάν, κατά τη διάρκεια της offseason αλλά και της προετοιμασίας. Είναι στο γυμναστήριο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, δουλεύοντας σε ένα συνδυασμό προπόνησης δύναμης και ανάπτυξης ισχύος.

"Στόχος της προπόνησής μου είναι πάντα να είμαι καλύτερος από ό,τι ήμουν την προηγούμενη offseason και να κάνω πραγματικά σκληρή προπόνηση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, γιατί νομίζω ότι αυτό σε προετοιμάζει πολύ καλά για την αγωνιστική περίοδο," αναφέρει.

Παρακάτω το πρόγραμμα γυμναστικής:

Hang Cleans

3 sets των 5 επαναλήψεων

Power Clean

3 sets των 5 επαναλήψεων

Loaded Step Ups

3 sets των 10 επαναλήψεων σε κάθε πόδι

Cable Core Rotation

3 sets των 10 επαναλήψεων σε κάθε πλευρά

I's, Y's, T's

6 επαναλήψεις σε κάθε στάση

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved