Ποιος είπε ότι στη νηστεία δεν παχαίνεις;

Μπορείς όμως να το αποφύγεις, τρώγοντας σωστά.

Η νηστεία είναι μία από τις σημαντικότερες περιόδους καθώς είναι ένα διάλειμμα για σκέψη και ανασκόπηση. Είναι θρησκευτικοί λόγοι για τους οποίους νηστεύουμε και ουσιαστικά η νηστεία είναι το όχημα για να φτάσουμεστην ψυχική ανάταση. Επειδή όμως υπάρχει περίπτωση να «ξεφύγουμε» ως προς τις επιλογές μας στο φαγητό,  συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για να κάνεις την περίοδο της νηστείας ωραιότερη και χωρίς επιπλέον βάρος. 

Το ότι νηστεύεις δεν σημαίνει ότι θα χάσεις κιλά

Εννοείται ότι οι θρησκευτικοί λόγοι είναι οι βασικότεροι, όμως από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να θρέψουμε το σώμα μας σε αυτό το πλαίσιο με τον καλύτερο τρόπο. Θα πρέπει να θρέφουμε τον εαυτό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξεκινάμε με τους βασικούς συνδυασμούς, όπως πρέπει να είναι. Για παράδειγμα, δεν ξεχνάμε ότι η αποχή από το κρέας δεν σημαίνει και ότι έχουμε το ελεύθερο να φάμε τεράστιες ποσότητες χωρίς προσοχή.

Έχει παρατηρηθεί ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν βάρος και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δύσκολα αισθανόμαστε χορτάτοι και έτσι τρώμε παραπάνω. Το κρέας φαίνεται ότι δημιουργεί κορεσμό για περισσότερες ώρες. Έτσι, κάνουμε υπερκατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε υδατάνθρακες και λιπαρά, που είναι θερμιδοφόρα. Και είναι πολύ πιθανόν να πάρουμε βάρος. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για να τρως σωστά σε αυτή την περίοδο.

 

 

Πώς να επιλέξεις σωστά φαγητό ;

Αρχικά, η ελληνική διατροφή είναι πλούσια σε όσπρια οπότε είναι σημαντικό ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών σε φαγητά. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πλούσια με θρεπτικά συστατικά φαγητά. Για παράδειγμα, μπορείς να δοκιμάσεις να τρως όσπρια που είναι και πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό και που δίνουν αίσθηση κορεσμού. Επίσης, μπορείς να κάνεις συνδυασμούς όπως σπανάκι με αυγά ή φακόρυζο. 

Ο χαλβάς ήταν πάντα το παραδοσιακό μας superfood

Αντί για αγελαδινό γάλα, μπορείς να επιλέξεις φυτικό όπως επίσης και βούτυρο ξηρών καρπών, αντί για το κλασικό.  Επίσης, μπορείς να βρεις νηστίσιμες πίτες δεν χρειάζεται να φας ολόκληρη πίτα, αλλά μερικά κομμάτια. Επίσης, μπορείς να βρεις δεκάδες ιδέες για σαλάτες, ανάμεσα σε εκείνα που μπορείς να απολαύσεις. Για παράδειγμα, πάρε μαυρομάτικα και φτιάξε μια σαλάτα.

Μην ξεχνάς να τρως φρούτα και να πίνεις φυσικούς χυμούς. Ρίξε μια ματιά και στη vegan κουζίνα που είναι νηστίσιμη, μπορείς να «ανακαλύψεις» εναλλακτικές που δεν ήξερες. Πρόσεχε να μην καταναλώνεις μόνο ζυμαρικά ή άλλους υδατάνθρακες αλλά να λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα συστατικά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved