4 tips για να γίνεις ο πρωινός τύπος που πάντα ήθελες

Μαγική λέξη εδώ είναι το πρόγραμμα. 

 

Για πολλούς είναι στόχος ζωής το πρωινό ξύπνημα. Και αυτό γιατί το πρωινό ξύπνημα σου προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα για την υπόλοιπη ημέρα. Αν έχεις βαρεθεί να μην υλοποιείς τους στόχους σου, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Ξέρεις πως οι άνθρωποι που ξυπνάνε πρωί είναι πιο παραγωγικοί, οργανωμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Άλλωστε, ο ποιοτικός και συνεπής ύπνος είναι ένα από τα καλύτερα δώρα για την υγεία σου. Παρακάτω θα βρεις μερικά tips για να τα καταφέρεις:

Η πρωινή ρουτίνα που πρέπει να υιοθετήσεις

1. Ένα βήμα την φορά

Ξεκίνα με μικρές αλλαγές τη φορά, καθώς δεν αλλάζουν οι συνήθειες από τη μια ημέρα στην άλλη. Σταδιακά, θα γίνουν οι αλλαγές και αυτό θα σε βοηθήσει να υιοθετείς έναν νέο τρόπο ζωής χωρίς να πιεστείς. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσεις στον στόχο σου σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα αλλά ο οργανισμός σου θα έχει τον χρόνο να προσαρμοστεί και δεν θα νιώθεις σαν να σε έχει βρει το μεγαλύτερο κακό της ζωής.

2. Κίνητρο

Πρέπει να υπάρχει ένα κίνητρο για να σε κινητοποιεί κάθε φορά. Και αυτό πρέπει να σε κάνει να αναρωτιέσαι κάθε φορά που κάτι σε πιέζει και χάνεις το πρόγραμμά σου. Πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι τι είναι αυτό που σε κινητοποίησε και δημιούργησες αυτό το πρόγραμμα.

3. Ξεκίνα προετοιμασίες

Δεν θα προλαβαίνεις το πρωί μόνο με τα βασικά που έχεις να κάνεις, χρειάζεται να προετοιμαστείς από το προηγούμενο βράδυ για να είσαι έτοιμος και κυρίως να μην πιεστείς όσον αφορά τον χρόνο. Για παράδειγμα, ετοίμασε τα πράγματά σου από το προηγούμενο βράδυ, όπως τα ρούχα σου, επίσης ό,τι έχεις σκεφτεί για φαγητό της ημέρας, ετοίμασε από το προηγούμενο βράδυ.

Η πρωινή ρουτίνα δύο ιδιαίτερων ανθρώπων

4. Πρόγραμμα ύπνου

Ναι, μας αρέσει η ρουτίνα και κάνει καλό στον οργανισμό μας. Εάν πηγαίνεις για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ, το σώμα σου θα προσαρμοστεί και θα ξυπνάς την ώρα που θέλεις χωρίς να προσπαθείς. Άρα και εδώ σημαίνει ότι θα κοιμάσαι από το προηγούμενο βράδυ νωρίς για να μπορέσεις να είσαι ξεκούραστος και να μπορέσεις να είσαι δημιουργικός και δραστήριος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved