Το cat cow είναι η καλύτερη άσκηση στρέτσινγκ που μπορείς να κάνεις

Και θα σου σώσει την πλάτη.

Σε όλους μας κάνει καλό το στρέτσινγκ και πόσο μάλλον αν είναι να δυναμώσουμε την σπονδυλική μας στήλη. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να ξεχωρίσεις ωστόσο. Η άσκηση ονομάζεται cat cow (ναι, μεταφράζεται ως γάτα αγελάδα) και είναι μια απλή επιτόπια διάταση της πλάτης που γίνεται στα τέσσερα και μοιάζει με κινήσεις αιλουροειδών και βοοειδών.

Η cat cow  δεν είναι μια άσκηση που βασίζεται σε επαναλήψεις, επομένως δεν χρειάζεται να βιάζεσαι στις κινήσεις σου. Αυτό που αναζητάς είναι η αργή, ελεγχόμενη κίνηση, ενώ εστιάζετε στην απόκλιση και την ανάκληση της σπονδυλικής στήλης. Και επειδή δεν μετακινείς καθόλου φορτίο, είναι ασφαλές να δώσεις έμφαση στην δύναμη της πλάτης σου.

Πώς θα την κάνεις

> Κάτσε σε επιτραπέζια θέση (χέρια, γόνατα και πόδια στο έδαφος), με τους ώμους πάνω από τους καρπούς σου. Η θέση που έχεις τα γόνατά σου, πρέπει να είναι ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος του ισχίου.

> Δώσε κυκλική κλίση στην πλάτη σου όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ απλώνεις τις ωμοπλάτες σου και λύγισε όσο το δυνατόν περισσότερο τον λαιμό σου.

> Το κεφάλι κοιτάζει προς τα πάνω ενώ αρχίζεις σιγά-σιγά να αψιδώνεις την πλάτη σου. Για τρία δευτερόλεπτα δώσε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της σπονδυλικής στήλης ενώ πιέζεις τις ωμοπλάτες σου.

> Συνεχίζεις εναλλάξ μεταξύ επέκτασης και κάμψης, κινούμενος για 2 έως 3 δευτερόλεπτα ανά κάθε επανάληψη.

 

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved