Οι ρουμάνικες άρσεις θανάτου θα σου δώσουν κολοσσιαία πόδια

Είναι η τεχνική που κερδίζει.

Τα Romanian deadlifts ξεκινά από εκεί που τελειώνει η τυπική έκδοση των άρσεων θανάτου. Αντί να σηκώνεις το φορτίο από το πάτωμα, θα ξεκινήσεις την κίνηση κρατώντας το βάρος στο επίπεδο των γοφών. Είναι μια απλή μετατόπιση που έχει επακόλουθα αποτελέσματα—ιδιαίτερα για τις μεγάλες οπίσθιες μυϊκές ομάδες καθώς ελέγχεις το βάρος μέσω της κίνησης. Το να κάνεις το ρουμανικό deadlift είναι πιο τεχνικό από το να σκύβεις ενώ κρατάς την μπάρα.

romanian

 

Ξεκίνα βάζοντας τα βάρη. Εάν χρησιμοποιήσεις πολλά, μπορείς να φορτώσεις τη μπάρα σε μια σχάρα ακριβώς κάτω από το επίπεδο των γοφών, να την κρατήσεις με πρηνισμένη λαβή (από πάνω δηλαδή) και μετά να σταθείς κρατώντας τη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τυπική φόρμα των deadlifts για να σηκώσετε τη μπάρα σου - στάσου με τα πόδια σας στο πλάτος περίπου των ώμων κοντά στη μπάρα, σπρώξε τον πισινό σου προς τα πίσω και γύρε προς τα εμπρός για να πιάσεις τη ράβδο με πρηνισμένη λαβή και μετά σπρώξε τα πόδια σου προς το πάτωμα για να σταθείς όρθιος.

Φτιάξε τη στάση του σώματος πιέζοντας τις ωμοπλάτες, τους κοιλιακούς και τους γλουτούς. Ενεργοποιήστε τα φτέρα σου με το να στρέψεις τις μασχάλες σου προς τα εμπρός ενώ πιάνεις δυνατά τη μπάρα.

Σπρώξε τον πισινό προς τα πίσω, στη συνέχεια σφίξε τους γοφούς για να χαμηλώσεις τον κορμό σου και άσε να «γλιστρήσει» η μπάρα προς τα κάτω στους μηρούς. Κράτα τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα σου σε ουδέτερη θέση κοιτάζοντας το έδαφος.

Χαμήλωσε μέχρι να νιώσεις ένταση στους μηριαίους σου.

Κάνε μια παύση για μια στιγμή  και, στη συνέχεια, πίεσε τους γλουτούς σου για να σταθείς στην αρχική θέση. Συνεχίστε να πιέζεις τους γλουτούς για να φέρεις τους γοφούς σου σε έκταση για να ολοκληρώσεις την επανάληψη.

 

 

Η συγκέντρωση του ρουμανικού deadlift υποτίθεται ότι είναι στην έκκεντρη συστολή. Εάν βιαστείς, θα αποτύχεις να αναπτύξεις τον εκκεντρικό έλεγχο που θέλετε να χτίσεις με την κίνηση. Οπότε πάρε το χρόνο σου ενώ χαμηλώνει το βάρος σου.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved