associated press Τύπος που είναι νηφάλιος για περισσότερο από ένα χρόνο μοιράζεται τα τρία ψέματα για το αλκοόλ

Ο “γιατρός του TikTok” ήρθε να αναθεωρήσει όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί από εσάς που δεν είστε ευχαριστημένοι με τη σχέση σας με το αλκοόλ και ελπίζετε να το μειώσετε ή ακόμα και να το παρατήσετε. Ο γιατρός του TikTok, Alex George, ο οποίος είναι καθαρός από αλκοόλ για περισσότερο από έναν χρόνο, εξήγησε ότι υπήρχαν τρία μεγάλα ψέματα που ήθελε να αντιμετωπίσει.

Ανακούφιση από το άγχος

Όσο για τους μύθους που ήθελε να καταρρίψει, ο Dr Alex αρχικά στόχευσε στην ιδέα ότι το να πίνεις αλκοόλ θα σε έκανε να έχεις λιγότερο άγχος. «Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει το βασικό επίπεδο κορτιζόλης», εξήγησε. «Αυτό σημαίνει ότι ακριβώς το αντίθετο από ό,τι μας λένε, το αλκοόλ σε κάνει να αγχώνεσαι περισσότερο». Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπήρχε μια «ψυχολογική αποσυμπίεση» που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε λίγο πιο χαλαροί για λίγο, αλλά μέχρι να κυλήσει η επόμενη μέρα, χειροτερεύει ξανά.

 

@dralexgeorge Here are three lies you’ve been told about alcohol ? #alcohol #alcoholfree #sobercurious ♬ original sound - Dr Alex

 

Το αλκοόλ είναι διασκεδαστικό; Οχι

Πολλοί άνθρωποι συνδυάζουν την κατανάλωση αλκοόλ με τη διασκέδαση, αλλά ο Dr Alex ήθελε να αντιμετωπίσει αυτή την ιδέα. Ζήτησε από τους ανθρώπους να εξετάσουν εάν ήταν η πράξη της κατανάλωσης αλκοόλ που τους άρεσε ή όλα τα άλλα πράγματα που σχετίζονται με αυτό, όπως το να πηγαίνεις σε μπαρ με τους φίλους σου και να περνάς χρόνο μαζί τους. Είναι πραγματικά το αλκοόλ που σας αρέσει ή διασκεδάζετε επειδή βρίσκεστε σε ένα διασκεδαστικό μέρος με τους ανθρώπους που σας αρέσουν περισσότερο;

Σε προκάλεσε επίσης να σκεφτείς πώς ένιωθες την επόμενη μέρα της διασκέδασης και αν άξιζε τον κόπο οι συνέπειες του αλκοόλ ή όχι.

Έρευνα: Οι ηλικίες κατά τις οποίες καταστρέφεσαι από το αλκοόλ

Το να μην πίνεις αλκοόλ είναι βαρετό; Οχι

Αυτή μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που μπορείτε να παρατηρήσετε αμέσως, ακριβώς όπως το σώμα σας αντιδρά στην εγκατάλειψη του αλκοόλ, το ίδιο και ο κοινωνικός σας κύκλος. Ο γιατρός είπε ότι το κλειδί για να περάσεις καλά με άλλους ανθρώπους ήταν «να μπορείς να μοιράζεσαι εμπειρίες» και «να συνδέεσαι με τους ανθρώπους». Αυτό είναι κάτι που βρήκαν όλοι όσοι έχουν εγκαταλείψει το ποτό, καθώς όταν μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους πολλοί παρατήρησαν ότι οι φίλοι τους αποκαλούσαν «βαρετούς» επειδή δεν έπιναν. Κάποιοι είπαν ότι, ενώ η παραίτηση από το αλκοόλ δεν σε κάνει βαρετό, απελευθερώνει πολύ χρόνο και θα πρέπει να βρεις κάτι για να το αντικαταστήσετε. Τότε είναι η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved