Πόσο νερό πρέπει να πίνεις για να χάσεις κιλά;

Υπάρχει απάντηση και είναι εμπεριστατωμένη.

Προπόνηση και διατροφή είναι τα κλειδιά για να χάσεις κιλά και αν αγγίξεις τον στόχο σου, αλλά σε όλα αυτά υπάρχει κάτι ακόμη που ενδεχομένως να έχει ξεχάσει αλλά κάνει πραγματικά την διαφορά. Το πόσο νερό πίνεις.

Το σώμα σου εξαρτάται από τη σωστή ενυδάτωση, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει να πιείς απλά όσο περισσότερο μπορείς.

Συχνά το νερό ωθείται σε όσους αναζητούν απώλεια βάρους, επειδή υπάρχει η πεποίθηση ότι το νερό μπορεί να σε «γεμίσει» με αποτέλεσμα να τρως λιγότερο. Παρότι υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό, η αλήθεια είναι ότι το νερό περισσότερο σε συντηρεί. Το νερό μπορεί να σε βοηθήσει να περιορίσεις την πείνα σου βραχυπρόθεσμα, αλλά όχι  μακροπρόθεσμα. Ενώ ο όγκος της τροφής και των υγρών ασκεί πίεση στα νευρικά κύτταρα του πεπτικού σου συστήματος, στέλνοντας κάποια σήματα στον εγκέφαλό σας ότι μπορεί να έχεις χορτάσει, δεν διαρκεί για πολύ.

 

 

Το νερό αυξάνει επίσης την ενεργειακή δαπάνη ηρεμίας (REE), η οποία αναφέρεται στις θερμίδες που καίει το σώμα σου σε κατάσταση ηρεμίας, έως και 30% μέσα σε 20 λεπτά από το πόσιμο νερό. Το REE είναι εξαιρετικά μεταβλητό μεταξύ των ατόμων και θεωρείται ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στη ρύθμιση του βάρους.

Πέρα από την απώλεια βάρους, η κατανάλωση άφθονου νερού προσφέρει πολλά άλλα οφέλη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Η σωστή ενυδάτωση απαλλάσσει τα απόβλητα στο σώμα μέσω της ούρησης και της εφίδρωσης, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σας, προστατεύει τους ιστούς του σώματος και τις αρθρώσεις σας.

Και πόσο νερό πρέπει να πίνεις;

Το σώμα σου αποτελείται από 60%, επομένως η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των σωματικών διεργασιών, όπως η κυκλοφορία και η παραγωγή ενέργειας. Γενικά, όλοι θα πρέπει να πίνουν έξι έως οκτώ ποτήρια 8 την ημέρα και πολύ περισσότερο αν υπάρχει έκθεση σε ζεστό κλίμα. Επιπλέον τουλάχιστον 1 λίτρο επιπλέον κατά τη διάρκεια της προπόνησης.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved