Κάθεσαι με τις ώρες στην τουαλέτα; Ξανασκέψου το

Άσε την εφημερίδα και το κινητό στην άκρη. Δεν είναι για απόλαυση (δυστυχώς).

Το ξέρουμε ότι αποτελεί (ενδεχομένως) σιχαμένο κομμάτι συζήτησης, αλλά κάθε άντρας θα καταλάβει γιατί το τονίζουμε με τόση έμφαση, σε σημείο που στο τέλος θα ταυτιστεί.

Διότι για ορισμένους μπορεί (για να το θέσουμε κομψά) η καθιστική παραμονή στη λεκάνη της τουαλέτας να είναι ένα καταναγκαστικό έργο, για κάποιους άλλους όμως παραμένει μια στιγμή απόλυτης απομόνωσης και χαλάρωσης. Ένα χρονικό διάστημα ιερό, όπου είσαι εσύ, ο εαυτός σου, η λεκάνη και ίσως ό,τι νέο παίζει στο ίντερνετ ή μια εφημερίδα.

 

 

Το θέμα είναι όμως ότι έρευνες έρχονται και μας λένε ότι αυτή τη συνήθεια ορισμένων αντρών που αρέσκονται στο να απολαμβάνουν την ιδιωτικότητά τους σε βαθμό που μπαίνουν μέρα και βγαίνουν νύχτα, πρέπει να κοπεί σύντομα.

Μην κάθεσαι πολύ ώρα

Και ο λόγος είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητα προβλήματα υγείας, με πιο συνηθισμένο από όλα, την ανάπτυξη ή την επιδείνωση των αιμορροΐδων.

Δυστυχώς το κάθισμα διαρκείας στην τουαλέτα μπορεί να αυξήσει την πίεση στις φλέβες του ορθού, ενώ η παραμονή σε καθιστή θέση για αρκετό διάστημα ενδέχεται να περιορίσει τη ροή του αίματος γύρω από την περιοχή του πρωκτού, οδηγώντας σε συγκέντρωση αίματος και διόγκωση των φλεβών. Με λίγα λόγια, οι αιμορροΐδες καραδοκούν, ιδιαίτερα για όσους απολαμβάνουν την ώρα τους στην λεκάνη.

Την ανάγκη μας, και δρόμο. Δεν θα υπάρχει πάντα ένας James Bond να σας ξεκουνάει από τη θέση σας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved