Μήπως σε πιάνει ο αυχένας σου από το κινητό σου;

Το πρόβλημα είναι στο πώς κρατάς το κινητό σου;

Από ότι φαίνεται το κινητό μας πέρα από όλα τα άλλα δημιουργεί και προβλήματα στο σώμα μας. Συγκεκριμένα, έχουμε ακούσει πολλά για τη χρήση του κινητού όλα αυτά τα χρόνια, όμως ένα από αυτά που σίγουρα επηρεάζει είναι στη στάση του σώματος. Όπως φαίνεται από περιστατικά που έχουν προκύψει η χρήση των μικρών ηλεκτρονικών συσκευών δημιουργεί προβλήματα στο σώμα μας. Μάλιστα, οι ειδικοί μιλούν συχνά σε ασθενείς για το πώς χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους, καθώς άνθρωποι μπορεί να καταλήγουν να κάνουν φυσικοθεραπεία εξαιτίας της χρήσης του κινητού τους. Μήπως πρέπει να προσέξεις και εσύ πώς κάνεις χρήση;

Οι επιπτώσεις στη ψυχική υγεία που σχετίζονται με τη χρήση smartphone συζητιούνται πολύ, οι σωματικές επιπτώσεις είναι ωστόσο εξίσου σημαντικές. Μπορεί να προκύψουν σοβαρά προβλήματα, όπως τραυματισμοί και σε ακραίες περιπτώσεις που έχουν συμβεί, θάνατοι που σχετίζονται με selfies.

Σωματικοί πόνοι από το κινητό σου

Πραγματική περίπτωση «αναφέρεται» στην ιστορία ενός εφήβου που μπήκε σε ένα νοσοκομείο με πονοκέφαλο και ίλιγγο. Μια μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι ο λαιμός του είχε καμπυλωθεί λανθασμένα. Οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι η χρήση τηλεφώνου ήταν τουλάχιστον εν μέρει υπαίτιος και έδωσαν εντολή να περιορίσουν την χρήση του κινητού σε δύο ώρες την ημέρα.

Οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα που προκύπτουν στους ανθρώπους είναι επειδή κρατούν το σώμα τους σε αφύσικές θέσεις για μεγάλες χρονικές περιόδους. Οι μύες του λαιμού, για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να «εργάζονται» πολύ σκληρά όταν το κεφάλι ενός ατόμου είναι ισορροπημένο πάνω από το σώμα του. Αλλά όταν χρησιμοποιούν ένα smartphone, οι χρήστες συχνά κρατούν το κεφάλι τους υπό γωνία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τεντωμένους μύες.

Γιατί πρέπει να διαγράφεις συχνά τα cookies από το κινητό σου

Ένα άλλο θέμα είναι ότι οι άνθρωποι συχνά κρατούν τους αγκώνες τους σε σχήμα V ενώ χρησιμοποιούν smartphone. Αυτό τεντώνει το ωλένιο νεύρο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα στα δάχτυλα. Ωστόσο, δεν παρατηρείται τόσο σε μικρά παιδιά, αφού είναι πιο εύκαμπτα. Όμως οι άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορούν να αναπτύξουν προβλήματα που σχετίζονται με τα smartphone στα χέρια τους. Για παράδειγμα, το έντονο πιάσιμο μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, καθώς και σε τενοντίτιδα ή ακόμα και σε ρήξη τένοντα. Και σε ηλικιωμένους ασθενείς, το παρατεταμένο κράτημα μπορεί να επιδεινώσει την αρθρίτιδα, ειδικά στη βάση του αντίχειρα.

Mήπως να αρχίσεις να προσέχεις λίγο καλύτερα τη χρήση του κινητού σου;





©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved