pexels Τι πρέπει να τρώμε αν γυμναζόμαστε το καλοκαίρι;

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η προπόνηση χρειάζονται την απαραίτητη διατροφή.

Η γυμναστική δεν έχει εποχές. Είτε χειμώνας, είτε καλοκαίρι, το σώμα μας έχει ανάγκη από προπόνηση. Έχει ανάγκη να γυμναστεί ώστε να καθαρίσει από τοξίνες και η ψυχολογία μας ν’ ανέβει στα ύψη. Τι πρέπει να κάνεις ωστόσο για να μην κινδυνέψεις από την υπερβολική ζέστη; Η σωστή διατροφή και η ενυδάτωση είναι οι δύο πυλώνες της επιτυχίας, σύμφωνα με την διαιτολόγο Kristen Chang. «Αν ασκείστε σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι καταναλώνετε επαρκή ποσότητα υδατανθράκων, υγρών και ηλεκτρολυτών. Είναι απαραίτητο να διατηρούνται τα ενδεδειγμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

Η κατανάλωση υγρών, ηλεκτρολυτών και τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι και το πεπόνι, είναι ιδανικές επιλογές. Επίσης καλές διατροφικές λύσεις είναι τα μήλα, ο ανανάς, τα μούρα, οι πιπεριές, οι ντομάτες, το σέλινο και τα smoothies. Μετά την προπόνηση ένα γεύμα που να περιέχει πρωτεΐνη και εύκολα εύπεπτους υδατάνθρακες είναι εξίσου σημαντικό.

Τα 6 λαχανικά που θα σε κάνουν να χάσεις όλο σου το λίπος

«Είναι συχνό φαινόμενο οι άνθρωποι να μην πεινούν μετά την προπόνηση, κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που μειώνουν την όρεξη. Είναι, ωστόσο, σημαντικό να εφοδιάζουν τον οργανισμό τους με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ώστε να ανακτήσει τη δυναμική του μετά από κάθε σωματική άσκηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η «χρυσή τομή» είναι η πρόσληψη των απαραίτητων συστατικών μέσων υγρών, όπως το γάλα, οι χυμοί και τα smoothies», αναφέρει χαρακτηριστικά η Chang.

 

 

Η ενυδάτωση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση είναι επιβεβλημένη και γι’ αυτό πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό. Τέλος οφείλεις να δώσεις τον απαραίτητο χρόνο στον οργανισμό σου ώστε να προσαρμοστεί. «Πολλοί δεν συνειδητοποιούν τον αντίκτυπο που έχει η υπερβολική ζέστη και η υγρασία στο σώμα. Εάν αισθανθείτε αδιαθεσία, κατεβάστε ρυθμούς ή σταματήστε εντελώς. Να είστε προνοητικοί και να έχετε πάντα μια πηγή υγρών μαζί σας», καταλήγει η dr. Chang.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved