Γιατί οι άντρες ντρέπονται τόσο πολύ να γίνουν καβαλιέροι;

«It takes two to tango» και αυτή τη στιγμή έχουμε γεμίσει με ντάμες.

 

Ο χορός είναι έκφραση του σώματός μας και της ψυχής μας. Δεν είναι μόνο ένα μέσο απελευθέρωσης και έκφρασης, είναι ένα «όχημα» το οποίο μπορεί να εξελίξει έναν άνθρωπο. Είναι τα βήματα, που μαθαίνεις και λειτουργούν σαν «ψυχοθεραπεία», είναι ότι μπαίνεις σε άλλον κόσμο με περισσότερα χρώματα και συναισθήματα. Η αλήθεια είναι πως το σώμα αποκτά άλλον έναν τρόπο επικοινωνίας και μαθαίνει να δείχνει αυτά που αισθάνεται κάπως διαφορετικά. Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν, αλλά και εκείνοι που προσπαθούν να το βρουν. Δεν θα γίνουμε και όλοι επαγγελματίες χορευτές, είναι ένα ακόμη χόμπι που βοηθά και την ψυχή και το σώμα. Όμως, σε αυτό το κείμενο θα ήθελα να μιλήσω περισσότερο για τη λανθασμένη αντίληψη, που υπάρχει για τον χορό και τον άντρα.

Πώς να χορεύεις techno σαν επαγγελματίας

Οι περισσότερες σχολές χορού και εννοώ αυτές που κατά βάση που ασχολούνται ερασιτεχνικά, έχουν έλλειψη από καβαλιέρους. Ναι, οι ντάμες είναι άπειρες και οι καβαλιέροι εξαφανισμένοι, μα τι στο καλό συμβαίνει; Καταρχάς, πράγματι όταν χορεύεις με έναν άντρα η αίσθηση του χορού είναι καλύτερη και αυτό είναι λογικό, αφού έχει περισσότερη δύναμη για να σε κρατήσει και να κάνετε μαζί φιγούρες. Πρέπει να μπορεί να σε «οδηγήσει» ο καβαλιέρος σου και η παρουσία του είναι απαραίτητη για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Είναι τέτοια η δομή των χορών, που όταν χορεύεις με έναν άντρα καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά από το να χορεύεις με τη δασκάλα χορού. Οπότε γιατί είναι άφαντος;

 

 

Τα οφέλη από τον χορό είναι πολλά σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση, σε κάνει πιο εξωστρεφή και βελτιώνει το σώμα σου με έναν δημιουργικό τρόπο. Η αλήθεια είναι πως ειδικά στη χώρα μας δεν είναι τόσο καλλιεργημένη η κουλτούρα του χορού. Δεν έχουμε μάθει πώς ακριβώς μπορεί να βοηθήσει και ας μιλήσω συγκεκριμένα για έναν άντρα. Και δεν μιλάω για τους παραδοσιακούς χορούς και το ζεμπέκικο. Οι Λάτιν και οι Ευρωπαϊκοί χοροί αποτελούν παράλληλα μαθήματα μουσικής, αφού μαθαίνεις νέα τραγούδια και αρχίζεις να αναγνωρίζεις τον ρυθμό, αφού πατάς πάνω σε αυτόν. Ας δούμε καθαρά τα πράγματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος συστολής για να ξεκινήσεις να χορεύεις.

Δεν είναι θέμα φύλου

Προφανώς και έχουμε έλλειψη από καβαλιέρους εξαιτίας της εσφαλμένης αντίληψης που υπάρχουν στις κοινωνίες ότι πρόκειται για γυναικεία ασχολία. Ειλικρινά, είναι μία σκέψη και μία άποψη που μου προκαλεί δυσφορία, ότι υπάρχουν τύποι με τόσο περιορισμένη αντίληψη στα πράγματα. Γιατί να μην πας να μάθεις μία νέα κουλτούρα κάνοντας παράλληλα και γυμναστική; Δεν χωράνε στερεοτυπικά, είναι ένας ακόμη τρόπος άθλησης μέχρι εκεί, δεν υπάρχουν επιπλέον ερμηνείες είτε για τους άντρες είτε για τις γυναίκες. Η εικόνα του άντρα που είναι μόνο θεατής στον χορό είναι παροχυμένη και δεν έχει λόγο ύπαρξης πια. Επίσης, τόσο κακό είναι το τανγκό; Είναι ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα που υπάρχουν, μόλις μάθεις τα βήματα και αφεθείς στον ρυθμό ξεκινάει η απόλαυση. 

Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσεις στην άκρη τις δεύτερες σκέψεις; 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved