Ο πρώην ισχυρός άντρας της FIFA προσπάθησε να ρίξει στον πρώην ισχυρό άντρα της UEFA το φταίξιμο για το ότι το Κατάρ θα φιλοξενήσει το πιο ανορθόδοξο Μουντιάλ όλων των εποχών. Μιλάμε για δύο απίθανους τύπους που τους έχουν πιάσει αμφότερους με τη γίδα στην πλάτη και δεν βρέθηκαν απλά εκτός ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, αλλά τους απαγορεύτηκε και η όποια ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια.
O Ζεπ Μπλάτερ ομολογεί ότι ήταν λάθος η ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ
Συνεπώς έχει ενδιαφέρον αυτή η κόντρα γιατί όπως συμβαίνει και σε ταινίες με συμμορίες ληστών, όταν τους ανακρίνουν ξεχωριστά, η διαλεύκανση της υπόθεσης έρχεται πιο γρήγορα μέσα από το ρίξιμο του φταίξιμου του ενός στον άλλο. Ο Μπλάτερ αφού πρώτα ψέλλισε κάτι σαν συυγνώμη για την ανάθεση στο Κατάρ, και φυσικά χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε ανθρώπινα δικαιώματα κλπ, τώρα τα ρίχνει στον Πλατινί για την ευθύνη αυτή της κατάστασης.
Αφού πρώτα δήλωσε πώς τα Μουντιάλ είναι για μεγάλες χώρες, άρα δεν τον ενδιαφέρει και τόσο το αν καταπιεστικά καθεστώτα τα χρησιμοποιούν για δημόσιες σχέσεις, άνοιξε μια χαραμάδα από το παρασκήνιο όσων έγιναν το 2010. Μία βδομάδα πριν το συνέδριο της FIFA που ψηφίστηκε το Κατάρ, ο Πλατινί πήρε τηλέφωνο και ενημέρωσε τον Μπλάτερ ότι το σχέδιό τους θα ναυαγούσε και ήθελε να τον προετοιμάσει.
Φυσικά αναφέρεται στο σχέδιο των δύο αντρών για μαγείρεμα των ψήφων ώστε δύο διαδοχικά Μουντιάλ να διεξαχθούν σε ΗΠΑ και Ρωσία σαν μέσο αθλητικής διπλωματίας που θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων προς εξομάλυνση των σχέσεών τους.
Στη συνέχεια ο Μπλάτερ αναφέρθηκε στην πρόσκληση που δέχτηκε από τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Σύμφωνα με τον Μπλάτερ, ο Σαρκοζί είχε υπερβολικά πυκνές συναντήσεις με τον πρίγκιπα και διάδοχο του θρόνου του Κατάρ. Οι ψήφοι που κατάφερε να μαζέψει το Κατάρ είχαν σαν καθοριστικό παράγοντα τον Πλατινί, αφού αυτές ήταν οι καθαριστικές ψήφοι που το έφεραν μπροστά, ανοίγοντας θέμα για τον Πλατινί για το ότι όχι μόνο χρηματίστηκε, αλλά και χρημάτισε σαν ενδιάμεσος.
Σαν κερασάκι στην τούρτα, ο Μπλάτερ ανέφερε ότι εντελώς συμπτωματικά (;) έξι μήνες μετά την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, το μικρό αυτό κράτος προχώρησε σε αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Γαλλία, μαχητικά αεροσκάφη συγκεκριμένα, τα οποία κόστισαν 14,6 δις δολάρια…
Ο Ελβετός έριξε το γάντι, ο Γάλλος θα το σηκώσει;