Η είδηση ότι το «Λόγω Τιμής» επιστρέφει στις τηλεοράσεις μετά από 20 χρόνια έσκασε σα βόμβα νοσταλγίας στο μυαλό μου. Δεν έχω καμία διάθεση να πω ψέματα. Ναι, το έβλεπα, σχεδόν φανατικά. Προφανώς και θεωρώ ότι ήταν «τραβηγμένο» σεναριακά αλλά όλοι έχουμε τις ένοχες απολαύσεις μας, έτσι δεν είναι; Εσύ ρε ψεύτη δεν ταυτιζόσουν δηλαδή;
Το γεγονός, βέβαια, ότι θα δούμε τους στερεοτυπικούς ήρωες 20 χρόνια μετά, με έβαλε σε κάποιες παράλογες (ή και λογικές) σκέψεις. Διότι με άλλα όνειρα μας μεγάλωσαν και αλλού καταλήξαμε οι περισσότεροι. Και επειδή μυρίζομαι ότι μπορεί να μας τους σερβίρουν «επιτυχημένους», ας δούμε μαζί τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχει συμβεί στη ζωή τους.
1. Αθηνά (Αγγελική Δημητρακοπούλου)
«Φυτό» από τα λίγα, δίνει ακόμα ασταμάτητα Πανελλήνιες κάθε χρονιά. Έχει μάθει τη μετάφραση Θουκυδίδη απ’ έξω. Και τις 800 σελίδες. Αν δε γράψει καθαρό «εικοσάρι» δε θα ησυχάσει ποτέ. Θέλει να δει το πρόσωπό της στις εφημερίδες με λεζάντα: «Είχα πρόγραμμα, 20 χρόνια έχω να βγω έξω».
Μια σκέψη της: «18 στην έκθεση, να τρελαθώ»;
2. Ηρώ (Βίκη Βολιώτη)
Την βρήκαν ημιλιπόθυμη έξω από το Μοναστήρι της Αγίας Ελεούσας πριν δέκα χρόνια. Είχε ξυρισμένο το κεφάλι της, έκλαιγε και ούρλιαζε με κάτι ακατάληπτες κραυγές που τρόμαζαν τις μοναχές. Την περιμάζεψαν. Από τότε αποχώρησε από τα εγκόσμια και προσπαθεί να βρει τον Θεό. Απεγνωσμένα. Με νηστεία και καθημερινή προσευχή.
Μια σκέψη της: «Άγιος ο Ψηλός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς».
3. Μιχάλης (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης)
Ο Τσίου ήταν από τους ελάχιστους Έλληνες που έβγαλαν λεφτά στο Χρηματιστήριο αντί να χρεωκοπήσει. Δυστυχώς όμως δεν βρήκε ποτέ ησυχία. Μάζεψε κομπόδεμα, ζει σε έπαυλη, παίρνει ψυχοφάρμακα, ονειρεύεται πως σώζει την Ηρώ από το Μοναστήρι και καταστρώνει όλη μέρα σχέδια. Για να σκοτώσει τελετουργικά τον Ψηλό. Όσο πιο αργά και επώδυνα γίνεται.
Μια σκέψη του: «ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΩ. ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΩ. ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΩ» με ενδιάμεσα υστερικά γελάκια.
4. Μάνια (Χριστίνα Αλεξανιάν)
Γενικά το έψαξε πολύ ως φοιτήτρια: μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, ΜΒA σε μεγάλες εταιρείες και τα λοιπά. Σε κάποια φάση έκανε ένα cameo ως κομπάρσα στο «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου. Έριξε ένα τσιφτετέλι και αυτό ήταν: τσουπ, έγινε θεσμός η κοπέλα. Εάν δε χορέψει Πάσχα, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά δε γίνονται στην Ελλάδα.
Μια σκέψη της: Like στο page «Συνταξιούχοι ψάχνουν βίντεο mania tsifteteli στο youtube».
5. Βασίλης (Δημήτρης Αλεξανδρής)
Ακολούθησε στρατιωτική καριέρα δηλώνοντας εθελοντής πενταετούς θητείας. Είναι ακόμα ΕΠΟΠ κάπου στα Ρύζια του Έβρου. Έχει βάλει τα κιλάκια του αλλά παραμένει γοητευτικός ο μπαγάσας. Ακόμα λαμβάνει ερωτικά γράμματα από μεγαλοκοπέλες με προτάσεις γάμου. Φανατικός εργένης, διακρίνεται σε τουρνουά διαδικτυακού τάβλι με το ψευδώνυμο fantaros98.
Μια σκέψη του: «Ένα τσιπουράκι στις κυρίες από μένα».
6. Άρης (Γιώργος Πυρπασόπουλος)
Αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει κυριλέ. Έζησε μεγάλη ζωή στα club της παραλιακής με τραπεζάκι-μπουκαλάκι και κύκλους στο μυαλό αλλά του τέλειωσαν τα λεφτά. Τώρα δουλεύει στρίπερ σε μαγαζί που δέχεται μόνο παντρεμένες. Χορεύει με το κομμάτι «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε». Δε δέχθηκε τη γενναιόδωρη πρόταση του Τσίου να δολοφονήσει τον Ψηλό επ’ αμοιβή.
Μια σκέψη του: «Τι μαλακία έκανα…» και ΧΛΑΠ ο ήχος από το μπατσάκι στο πωπουδάκι.
7. Μάνος (Άλκης Κούρκουλος)
Τελικά ο Ψηλός δεν αποφοίτησε ποτέ από το Λύκειο. Ανακάλυψαν την κομπίνα που είχε κάνει και του πήραν το απολυτήριο. Τα παράτησε όλα και πήγε να δουλέψει σέρβις στη Ρόδο. Μετά από πέντε αποτυχημένους γάμους με Σουηδέζες άνοιξε ένα μαγαζί 3D printintg. Με λεφτά που κέρδισε σε παράνομες κόντρες με KTM. Έχει αφήσει καραφλοχαίτη και τον ελεύθερο χρόνο του παίζει διαδικτυακό τάβλι. Ξέρεις με ποιον.
Μια σκέψη του: «Ηρώ; 100 αναπάντητες; Ποια είναι αυτή;»