Στον κόσμο του κουτσομπολιού, ένας άντρας με αξίες είναι το πιο cool comeback. Δεν φώναξε, δεν προσέβαλε, δεν το έπαιξε μάγκας. Μίλησε με ήθος. Και είπε όσα έπρεπε. Ο Γιώργος Καράβας έκανε αυτό που θα έκανε κάθε σωστός άντρας: υπερασπίστηκε τη σύζυγό του.
Εκεί που η ειρωνεία συχνά περνιέται για χιούμορ και η απαξίωση βαφτίζεται "γνώμη", το να δεις έναν άντρα να στέκεται δημόσια στο πλευρό της γυναίκας του με αξιοπρέπεια και τσαγανό είναι κάτι που δεν συναντάς κάθε μέρα. Ο Γιώργος Καράβας, μοντέλο, coach και παρουσιαστής με στιλ και υπόσταση, έδωσε ένα μάθημα ανδρικής αξιοπρέπειας. Και το έκανε ακριβώς όπως πρέπει.
Αφορμή; Οι υποτιμητικές δηλώσεις του δημοσιογράφου του Πρωινού Σουσου για τη σύζυγό του, Ραφαέλα Ψαρρού. «Η κοπέλα κάνει νύχια» είπε, μεταξύ άλλων, απορώντας γιατί να έχει θέση στην τηλεόραση. Κι εδώ, ο Καράβας δεν άντεξε. Και καλά έκανε.
«Επανειλημμένως προσέβαλε δημοσίως με απαξιωτικό τρόπο και ύφος τη σύζυγό μου και το επάγγελμά της. Καλό θα ήταν, ανεξαρτήτως επαγγελματικού χώρου, να υπάρχει τουλάχιστον σεβασμός», έγραψε στο Instagram, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι η δουλειά κάθε ανθρώπου έχει αξία. Ότι το επάγγελμα μιας γυναίκας δεν είναι αστείο για τηλεοπτικά πάνελ kαι, πάνω απ’ όλα, ότι ένας άντρας που σέβεται τον εαυτό του, σέβεται και τη γυναίκα του και δεν αφήνει κανέναν να την προσβάλλει.
Δεν πρόκειται για επίδειξη δύναμης. Πρόκειται για επίδειξη χαρακτήρα. Ο Καράβας έκανε αυτό που κάθε σύζυγος, κάθε άντρας με μπέσα, θα έπρεπε να κάνει: να μιλήσει όταν πρέπει, να προστατεύσει ό,τι αγαπά, και να βάλει ένα όριο σε όσους ξεχνούν τι σημαίνει σεβασμός.
Σε μια εποχή όπου η τοξική αρρενωπότητα καταρρέει και η ουσιαστική αρρενωπότητα αναζητά νέα πρότυπα, τέτοιες κινήσεις ξεχωρίζουν. Ο άντρας δεν είναι δυνατός επειδή φωνάζει. Είναι δυνατός και όταν προστατεύει. Όταν βγαίνει μπροστά, όχι για να επιβληθεί, αλλά για να σταθεί. Σταθερά. Ήσυχα. Σωστά. Επομένως respect.
Όχι μόνο γιατί το είπε. Αλλά γιατί δεν το άφησε να περάσει. Γιατί τίμησε τη γυναίκα του και μας θύμισε ότι το να είσαι «άντρας» δεν είναι τίτλος, αλλά στάση ζωής.