Assosiated Press Η ξεχωριστή σχέση του Keanu Reeves με την επιτυχία

Έκλεισε τα 60 του χρόνια, αλλά νιώθουμε πως ακόμα δεν έχουν έρθει τα καλύτερα για τον σπουδαίο τύπο της υποκριτικής.

Ποιος να το περίμενε ότι μετά το Matrix franchise, ο Keanu Reeves θα μπορούσε να ξεπεράσει τον μύθο του Neo και να δημιουργήσει έναν ισχυρότερο, μέσω του John Wick; Και δώσε βάση, δεν μιλάμε για έναν τύπο που είχε μόνο θαυμαστές, ξεχνιέται το ότι του έχει κολλήσει το προσωνύμιο «ο ατάλαντος» που ακόμα και σήμερα επιμένουν όλοι να τον αποκαλούν;

Από την άλλη, ποιος είναι ατάλαντος όταν καταφέρνει να αγγίζει κάτι και να του δίνει αίγλη; Ένας σύγχρονος Μίδας που είναι μια ατραξιόν από μόνος του, ακόμα και αν έκλεισε πλέον και επίσημα τα 60 του χρόνια.

Μπορούσε να λείπει ο Keanu Reeves από το Ballerina;

 

Ο Keanu Reeves, όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν είναι όλα όσα θα θέλαμε να είμαστε, αλλά δεν μπορούμε. Η απόδειξη ότι κάνει τη ζωή να δείχνει λιγότερο πολύπλοκη, ακόμα και στα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας. Έχεις δει πολλούς σταρ του Hollywood να πηγαινοέρχονται με το μετρό αντί για το πολυτελές αμάξι τους; Ο Keanu είναι ένας από αυτούς.

Όπως και αυτό το στιγμιότυπο που απέδειξε ότι είναι σκέτος θησαυρός.

Μετά το εντυπωσιακό comeback του μέσω του John Wick franchise που τον έφτασε στο σημείο να γίνει μύθος, η προσωπική του λάμψη αποτέλεσε ίσως τον κύριο λόγο που γυρίστηκε το The Matrix Resurrections αλλά φάνηκε πως το «προϊόν» δεν είχε λάμψη ή επιτυχία στην νέα εποχή. Για αυτό, λοιπόν, και ο Keanu δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε και βολεύτηκε πίσω από την επιτυχία του ως αιμοβόρος δολοφόνος που όλοι οι επαγγελματίες εκτελεστές θέλουν να προσθέσουν στα θύματά τους, αλλά συνέχισε να ψάχνει την επιτυχία με άλλους τρόπους.

 

 AP17033733391222

 

Τι έχει απομείνει εκεί έξω για εκείνον;

Σαφώς και το προσωπείο του ταπεινού action hero είναι ένα status που θα τον ακολουθεί πάντα πλέον, εκτός και αν ο ίδιος καταφέρει να το αλλάξει στην αναζήτηση του νέου του κινήτρου. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως έχει τεράστια αγάπη για τον μηχανοκίνητο κόσμο, καθώς η εταιρεία μοτοσικλετών του Arch Motorcycle δείχνει να κερδίζει αρκετά από την προσοχή και τον χρόνο του.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πρόσφατα ασχολήθηκε με το ντοκιμαντέρ του Disney+, Brawn: The Impossible Formula 1 Story στο οποίο η παρουσία του ως αφηγητής, έλαμψε μαζί με την απίστευτη ιστορία της one hit wonder ομάδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

 

Στα νέα του ενδιαφέροντα φαίνεται πως είναι η συγγραφή βιβλίων -κυκλοφόρησε ένα μυθιστόρημα με τίτλο «The Book of Elsewhere» αλλά και η εμφάνισή του σε videogames (βλ. Cyberpunk 2077).

Ίσως και να είναι η στιγμή να μεταπηδήσει σε κάποιο από τα superhero franchises, τα οποία τον πολιορκούν καιρό (o ρόλος του Darth Revan από το Star Wars γράφει το όνομά του), ίσως όμως αυτό να χρειαστεί να κάνει στην άκρη, καθώς δεν έχει εγκαταλείψει την ιστορία του John Wick, η οποία θα συνεχιστεί σε τηλεοπτική σειρά (όχι στο Ballerina).

Ένα crossover John Wick και Equalizer δεν δείχνει και τόσο μακρινό πλέον

Ό,τι και αν επιλέξει, είμαστε σίγουροι ότι θα επιλέξει τον σωστό δρόμο. Άλλωστε, από την εποχή του Speed, ο Keanu δεν φερόταν ποτέ σαν τον τύπο που ήθελε να κάνει τα πάντα με υπερβολή ή να αναζητεί με μανία έναν χαρακτήρα να καταπιαστεί.

 

 

Ακόμα και αν στην πορεία ήρθε o Neo μέσω του Matrix ή ο John Wick, είναι τόσο ξεχωριστός ο τρόπος που αναζητεί και στην πορεία διαχειρίζεται την επιτυχία που δεν κάνει σκοτίζεται για το επόμενο βήμα.

Οι άνθρωποι ψάχνουν την επιτυχία με μανία, εκείνος απλώς την περιμένει να έρθει προς το μέρος του, βαδίζοντας όμως προς το μέρος που θέλει ο ίδιος και όχι οι κύκλοι του Hollywood ή της γενικότερα. Όταν αποτελείς το ζωντανό παράδειγμα ότι η επιτυχία δεν καθορίζεται μόνο από τα επαγγελματικά επιτεύγματα, αλλά και από τον χαρακτήρα και τις αξίες σου, έχεις κάθε λόγο να είσαι άμεσα συνδεδεμένος μαζί της.

Όπως είναι και ο Keanu. 

Ο Keanu Reeves δεν είναι τυχαία ο πιο συμπαθής σταρ του Χόλιγουντ



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved