Και να που όλες οι σειρές της Phase 4, τα «What If…?» και οι φήμες για νέες «μεταγραφές» στο MCU ενώθηκαν σε μια ταινία που πραγματικά περιμέναμε καιρό και κυρίως άξιζε τον κόπο. Αν θες να στριμώξεις τόση πολλή πληροφορία, να την πλάσεις με τρόπο που να μείνει ομαλά στο κοινό χωρίς δόσεις υπερβολής και να της δώσεις ένα δυναμικό boost χαράζοντας τη συνέχεια του σύμπαντος της Marvel δύο πράγματα έχεις να κάνεις.
Αρχικά τα βάζεις σε μια ταινία που επικρατεί η μαγεία (Doctor Strange) και ύστερα δίνεις τα κλειδιά και απόλυτη ελευθερία κινήσεων στον Sam Raimi αγνοώντας τις γραμμές που μέχρι τώρα έδινε η Disney, κάτι στο οποίο φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο και η εξ ολοκλήρου παραγωγή από τον «αρχιτέκτονα», Kevin Feige. Όσον αφορά τον άνθρωπο που συνέστησε τον Spider-Man στις οθόνες μας στις αρχές του 2000, πήρε τον αγαπημένο μας γιατρό της Marvel, τον πέταξε στο Multiverse εν μέσω απόλυτου χάους, έδωσε επιτέλους σημαίνοντα ρόλο στην Wanda Maximoff δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που ξεκλείδωσε άπειρα μυστικά, μας μπέρδεψε και ταυτόχρονα μας ξεμπέρδεψε, ενώ παράλληλα έδωσε δυναμική ένεση για το άγνωστο που μας περιμένει.
Ο λόγος που θέλαμε περισσότερο να το δούμε
Για να μην χανόμαστε, ο αγαπημένος μας Doctor Steven Strange είναι μετά και την «προσωρινή» αποχώρηση του Spider-Man το κεντρικό πρόσωπο των Avengers, ωστόσο η τρύπα που άνοιξε στο Multiverse κατά τη διάρκεια του «Spider-Man: No Way Home» έχει ανοίξει μια άλλη διάσταση και μια σύνδεση προς το άγνωστο, με πολλές και διάφορες απειλές να εμφανίζονται.
Προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα θα ζητήσει τη βοήθεια της πρώην Avenger, Wanda Maximoff ωστόσο σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι είναι μόνος του απέναντι σε ολόκληρο το Multiverse και τους άλλους παράλληλους εαυτούς του. Μοναδική του σύμμαχος η νεαρή America Chavez η οποία όμως είναι από άλλο σύμπαν και διαθέτει μια δύναμη που οι εχθροί θέλουν να εκμεταλλευτούν.
Από την ώρα που προσπεράσαμε την εποχή του «Avengers: Endgame» και μεταβήκαμε στις σειρές αρκετός κόσμος έχασε την μπάλα καθώς προσπαθούσε να ανακαλύψει τη σύνδεση αλλά και τους λόγους ύπαρξης των τόσων πολλών projects, με αρκετούς να βλέπουν το «Loki» προκειμένου να έρθουν πραγματικά διαβασμένοι στο νέο «Doctor Strange in the Multiverse of Madness».
Μετά όμως την τρέλα που βιώσαμε στο σίκουελ του Doctor Strange, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν αρκούσε μονάχα η διαπραγμάτευση με τον Dormamu στην πρώτη ταινία και η επεξήγηση του Multiverse στο «Loki» αλλά αρκετά ακόμα.
Για να μην χαθείς στο «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» πρέπει σίγουρα να έχεις δει τα παρακάτω:
Δεν κάνουμε spoilers αλλά προσφέρουμε «τυράκι»
Κακά τα ψέματα όμως, το μεγαλύτερο «τυράκι» το είχαμε λάβει εδώ και καιρό από την πρώτη στιγμή που έσκασε το παρθενικό τρέιλερ της ταινίας.
Ένα βιντεάκι που μας έκανε τρομακτική εντύπωση, μας έδειξε τον Dr. Strange σε διάφορες μορφές του (μέχρι και σε ζόμπι), κυρίως όμως μας άγγιξε μια σημαντική φωνή από το παρελθόν για την οποία ήμασταν 99% σίγουροι ότι θα δούμε την εικονική μορφή του, ειδικά από τη στιγμή που είδαμε το πίσω μέρος του κεφαλιού του.
Το μόνο που απέμενε ήταν αν θα τον απολαμβάναμε σε μορφή cameo ή θα είχε παραπάνω ώρα στην ταινία, ωστόσο όποιος δει το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» συνειδητοποιεί ότι αυτό το cameo είναι απλώς μια κουκίδα από την αλληλουχία κρυφών παρουσιών που εμφανίστηκαν μπροστά μας προκαλώντας παραλήρημα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Από αυτές που και η ταινία να είναι μάπα, σου φτιάχνουν τόσο πολύ τη διάθεση και σε εξιτάρουν για αυτά που θα δεις στα επόμενα επεισόδια.
Όσον αφορά την ταινία
Ο Benedict Cumberbatch δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο ρόλο που έχει κάνει χόμπι εδώ και τόσα χρόνια στο MCU, ωστόσο υπό τις οδηγίες του Raimi ανεβάζει δύο επίπεδα παραπάνω το χαρακτήρα του σε σχέση με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Δεν είναι πλέον ο ενοχλητικός, διαβασμένος τύπος που συμπληρώνει τον Spider-Man, τον Iron Man ή τον Thor, είναι πλέον το επίκεντρο και το δικαιολογεί σε κάθε σημείο μπροστά στο σκηνοθετικό χάος του Multiverse. Η υπερηρωική χροιά και η πολυπλοκότητα των διαφόρων χαρακτήρων του αγαπημένου μας μάγου είναι ένα σύμπλεγμα επικράτησης και αδυναμίας που πηγάζει από τις πράξεις και την ίδια του την προσωπικότητα. Το φορτίο που έχει αναλάβει είναι πραγματικά βαρύ, ακόμα και αν χρειαστήκαμε πολλές ταινίες για να το καταλάβουμε.
Σου θυμίζουμε σε πόσες ταινίες έχει εμφανιστεί ως Doctor Strange παρακάτω:
Παράλληλα όμως το μεγάλο στοίχημα του Sam Raimi δεν είναι ο Cumberbatch, ούτε και η νεοφερμένη Xochitl Gomez (America Chavez) αλλά η αδικημένη και για αρκετούς, περιττή Elizabeth Olsen. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι απλά η Wanda, αλλά η Scarlet Witch. Η υπερηρωική πλευρά προς το σκότος, είναι η πτηχή της ψυχής της που περιμέναμε διαρκώς να «σκάσει» από την ώρα που κυκλοφόρησε το «WandaVision», για να μην πούμε από την παρθενική της εμφάνιση στο «Avengers: The Age of Ultron».
H κατάλληλη villain, στο πρώτο φιλμ τρόμου του MCU. Mία ταινία που προσμέναμε καιρό, η καλύτερη επιστροφή του χαοτικού Sam Raimi σε ένα σύμπαν που ανήκε ήδη, πριν καν ακόμα ξεκινήσει.
Για σένα που θα δεις το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness»
Δεν είναι spoiler αυτό που σου κάνουμε, απλά σε προειδοποιούμε για τα mid και post credit scenes. Στο πρώτο θα πεις «ουάου» -ένα cameo από το πάνω ράφι που δεν περίμενες- στο δεύτερο θα ρίξεις το μεγαλύτερο «καντήλι» της ζωής σου. Δεν θέλουμε να πάθεις και εσύ το ίδιο, οπότε μην περιμένεις μέχρι τέλους.
Για να κλείσουμε σου αφήνουμε το παρακάτω βίντεο. Δεν είναι spoiler, όταν δεις την ταινία θα το εκτιμήσεις πραγματικά.