Assosiated Press Τι είναι το περιβόητο «Papaya Rules» που λένε στη McLaren;

Oscar Piastri και Lando Norris ακολουθούν μόνο έναν κανόνα, με πορτοκαλί παπάγια χρώμα.

Μπορεί η McLaren να μην κέρδισε το Grand Prix της Μόντσα, το 2-3 όμως στο βάθρο (2ος Oscar Piastri, 3ος Lando Norris) ήταν ένα αποτέλεσμα που της έδωσε μεγάλο απόθεμα βαθμών και σε συνδυασμό με τις απώλειες της Red Bull Racing μείωσε και άλλο τη διαφορά της από την πρωτοπόρο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών (446 βαθμούς η Red Bull έναντι 438 βαθμούς της McLaren), όπως και σε εκείνο των Οδηγών με τον Max Verstappen να νιώθει πλέον τον Lando Norris να τον πλησιάζει (303 βαθμούς ο Verstappen, 241 o Norris).

Ήταν μεγάλη ευκαιρία για την McLaren η Μόντσα. 

 

Με 8 Grand Prix να απομένουν για τη φετινή σεζόν στη Formula 1, τις McLaren να «πετάνε» και τον Ολλανδό να κάνει συνεχώς παράπονα για το μονοθέσιό του, μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα δούμε ένα πολύ «καυτό» φινάλε.

Τι είναι το περίφημο Papaya Rules της McLaren;

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Μόντσα, στον ασύρματο του Norris ακούστηκε μια φωνή από την ομάδα του «Lando, μπορείτε να ανταγωνιστείτε με τον Oscar [Piastri]. Papaya Rules». Τι σημαίνει σε καταστάσεις αγώνων;  

Για όποιον ξέρει τι θα πει η λέξη papaya, γνωρίζει ότι αντιστοιχεί στο πορτοκαλί της παπάγιας, χρώμα επίσης του μονοθεσίου της ομάδας στη σύγχρονη εποχή σε αντίθεση με το πιο σκούρο γκρι και κόκκινο που τη θυμόμαστε στα χρόνια του Lewis Hamilton ή του ανοιχτού γκρι παλιότερα όταν μεσουρανούσε ο Mikka Hakkinen στη Formula 1.

Για την McLaren, το πορτοκαλί παπάγια είναι ιστορικό, καθώς ήταν το χρώμα που χρησιμοποιούσαν τα μονοθέσια της στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

 

 

Η φράση "Papaya Rules" αναφέρεται στην υπεροχή ή την επικράτηση της McLaren, είτε στον αγώνα, είτε σε κάποια στιγμή ή περίοδο της σεζόν. Είναι ένας τρόπος για τους οπαδούς της ομάδας να εκφράσουν την περηφάνια τους και τον ενθουσιασμό τους για τις επιδόσεις της ομάδας, ειδικά όταν η McLaren βρίσκεται στην κορυφή ή σημειώνει επιτυχίες.

Το αφεντικό της ομάδας, Αndrea Stella εξηγεί:

 «Όταν το μονοθέσιο είναι σε "papaya" κατάσταση πρέπει ο οδηγός να είναι πάντα προσεκτικός τόσο με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του, όσο και τον ίδιο του τον εαυτό στην πίστα. Το χρησιμοποιούμε σε περιπτώσεις που βλέπουμε ότι το μονοθέσιό μας είναι σε κατάσταση να κερδίσει και πρέπει να προσέξουμε ώστε να δούμε την καρό σημαία».

Εν ολίγοις, το Papaya Rules δίνει το ελεύθερο στους πιλότους να πάνε για την νίκη, προσέχοντας όμως πάρα πολύ ο ένας τον άλλον προκειμένου να σιγουρευτούν ότι θα δουν πρώτοι την καρό σημαία.

 

AP24081275046256

 

Για την ώρα, το «Papaya Rules» φαίνεται να είναι σε πλήρη ισχύ και να απειλεί τα πρωτεία της Red Bull. Σε μια ομάδα με δύο πιλότους αστέρια, όπως ο Norris και ο Piastri, είναι δύσκολο να ξεπεραστεί ο εγωισμός, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει μπροστά ένας τίτλος που αγνοείται εδώ και χρόνια για την McLaren.

 Γιατί όλοι σιχαίνονται τον George Russell στην F1;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved