associated press Το ποδόσφαιρο είναι ό,τι πιο αδιάφορο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Είναι σαν ένα πιάτο μπάμιες σ’ ένα λουκούλλειο γεύμα.

Την Παρασκευή έχουμε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αποτελεί τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής. Η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή. Ωστόσο μέχρι την Παρασκευή έχουμε χρόνο. Η Ολυμπιάδα θα ξεκινήσει από την Τετάρτη με το ποδόσφαιρο να έχει την τιμητική του. Οι 16 ομάδες που έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ των 4 ομάδων θα ριχτούν στη μάχη, η οποία δε θα προκαλέσει κανένα ενδιαφέρον. 

Ο λόγος; Διότι το ποδόσφαιρο αποτελεί τον κομπάρσο των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως σωστά έγραψε ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο στίβος είναι ο Βασιλιάς στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Και όχι άδικα. Το ποδόσφαιρο είναι ο Βασιλιάς όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου αλλά όχι κατά την περίοδο της Ολυμπιάδας. Κανείς δεν ασχολείται μαζί του, είναι αδιάφορο σαν ένα πιάτο μπάμιες

 

 

Ο Μισέλ Πλατίνι δε μάσησε τα λόγια του: «Περιμένω με ανυπομονησία τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια όμορφη στιγμή ευχαρίστησης, μια όμορφη στιγμή αθλητισμού, όπου το κοινό συγκεντρώνεται γύρω από τους αθλητές. Όμως δεν ενδιαφέρομαι να δω τους αγώνες ποδοσφαίρου της Γαλλίας. Το ποδόσφαιρο δεν είναι Ολυμπιακό άθλημα». Το πρώην αφεντικό της UEFA δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει και τα βέλη του κατά της FIFA:«Είναι το ποδόσφαιρο που προσελκύει τους περισσότερους θεατές, αυτό είναι όλο. Η FIFA δεν ήθελε ποτέ να έρθουν οι καλύτεροι. Δικαιούμαστε ομάδα Β, Γ, Δ… Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον».

 

 

Το γεγονός πως δεν μπορούν να αγωνίζονται αθλητές που έχουν ξεπεράσει τα 23 χρόνια, αναγκάζουν το ποδόσφαιρο να χάνει την αίγλη του. Μπορεί να έχουν αγωνιστεί αθλητές όπως ο Πούσκας, ο Μέσι και ο Νεϊμάρ αλλά δεν έχει καμία σχέση με την αίγλη που έχει το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Euro και το Κόπα Αμέρικα. Αλήθεια θυμάσαι ποιες χώρες έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στις τελευταίες Ολυμπιάδες; Αν δεν είσαι καμμένος με το άθλημα ή δεν googlάρεις τώρα ώστε να μάθεις, τότε να σε ενημερώσουμε πως η Βραζιλία έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο και του 2021 στο Τόκιο, παίρνοντας στην σκυτάλη από το Μεξικό που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Λονδίνο.

 

 

Όπως και να ΄χει, το ποδόσφαιρο είναι ένα πρόγευμα ώστε να σου ανοίξει την όρεξη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά ακόμη κι αν έλειπε από το “τραπέζι” κανείς δε θα το έπαιρνε χαμπάρι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved