associated press Οι περιγραφές των χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων της Ελλάδας που μας ανατριχιάζουν μέχρι σήμερα

Από το “μη λυγίσεις Πύρρο” στο “ο Κεντέρης, ο Κεντέρης είναι πρώτος”, μία αναδρομή στα χρυσά μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων και τις περιγραφές που τα συνόδευσαν.

Να περάσεις στο λαιμό σου ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Να γίνει ο πρωταθλητής των πρωταθλητών. Να βάλεις το στεφάνι από κλαδιά ελιάς στο κεφάλι σου. Να σκαρφαλώσεις στην κορυφή του Έβερεστ στον παγκόσμιο αθλητισμό. Να παρακολουθείς την ανοδική σημαία από το υψηλότερο βάθρο και στο στάδιο που φιλοξενεί τους Αγώνες να υπάρχει απόλυτη σιωπή για ν’ ακουστεί ο ύμνος της χώρας σου.

Ανατριχίλα, δάκρυα στα μάτια, εκείνη η στιγμή που θα μνημονεύεις για πάντα και θα μπεις στο πάνθεον του παγκόσμιου αθλητισμού.

Το να παρακολουθήσεις το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη από κοντά είναι μία μοναδική εμπειρία. Ωστόσο ακόμη και από την οθόνη της τηλεόρασης, η μαγεία παραμένει η ίδια. Μάλιστα το ζουμί βρίσκεται στην περιγραφή των αγώνων. Αυτό το σπάσιμο της φωνής, τα ντεσιμπέλ που ανεβαίνουν και η συγκίνηση γιγαντώνουν την στιγμή.

Παρακάτω θυμηθήκαμε τις επικές περιγραφές που μέχρι και σήμερα γεμίζουν με δάκρυα τα μάτια μας.

Βούλα Πατουλίδου, 1992 (Βαρκελώνη)

 

 

Κώστας Κεντέρης, 2000 (Σίδνεϊ)

 

 

Πύρρος Δήμας, 2000 (Σίδνεϊ)

 

 

Φανή Χαλκιά, 2004 (Αθήνα)

 

 

Κατερίνα Στεφανίδη, 2016 (Ρίο)

 

 

Μίλτος Τεντόγλου, 2021 (Τόκιο)

 

 

Το αφιέρωμα του Ratpack μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και σε όλες εκείνες τις ιστορίες που συνέθεσαν το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα που θα ανανεώνεται καθημερινά κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα:

Olympic Tales Highlight



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved