Getty Οι Καναβάρο - Νέστα δίκασαν τη νέα γενιά αμυντικών μέσα από ένα live στο Instagram

Τους έπιασε γεροντίστικη παρελθοντολογία ή μήπως τελικά έχουν δίκιο;

Στα early 00s ήταν κάτι σαν το Σινικό Τείχος αλλά στην πιο γοητευτική και σέξι εκδοχή του. Το δίδυμο Πάολο Καναβάρο και Αλεσάντρο Νέστα δεν ήταν οι αμυντικοί που θα ήθελες να βρεις απέναντί σου. Με το ιδιαίτερο ιταλικό στιλ κατάφεραν να κάνουν την άμυνα… γοητευτική. Να κάνουν την άμυνα trend και τα παιδιά που τους έβλεπαν από την τηλεόραση να πάνε κόντρα σε αυτήν την παιδική φύση που τα θέλει να βρίσκονται στην επίθεση και να ονειρεύονται ότι θα πανηγυρίσουν κάποτε το νικητήριο γκολ της χώρας τους. Να κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται πως θα κάνουν το σωτήριο τάκλιν και θα γίνουν ήρωες μέσα από την άμυνα.

Αλήθεια αν εξαιρέσεις τον Ρομπέρτο Μπάτζιο και τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, οι σύγχρονοι Ιταλοί που μπαίνουν στη συζήτηση για τον καλύτερο παίκτη της Ιταλίας στην ιστορία, θα τους συναντήσεις στα μετόπισθεν και κάτω από τα γκολπόστ. Ωστόσο το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Σχεδόν 25 χρόνια μετά οι Ιταλοί δε φημίζονται για το κατενάτσιο. Έχουν αποδεχτεί πως οι ρυθμοί στο ποδόσφαιρο αλλάζουν και η εκδοχή που παρουσίασαν στο Euro 2020 ήταν η πιο σέξι που είδαμε ποτέ. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το ποδόσφαιρο τούς δικαίωσε και τους είδαμε στην κορυφή της Ευρώπης. 

 

 

Σε αυτή την αλλαγή του ποδοσφαίρου στάθηκαν και οι Πάολο Καναβάρο - Αλεσάντρο Νέστα. Οι δύο θρύλοι του ιταλικού ποδοσφαίρου τα είπαν live στο Instagram και έκαναν ξεκάθαρη την αντίθεσή τους στην εξέλιξη του αθλήματος. «Να σε ρωτήσω κάτι... Βλέπεις τον εαυτό σου σε κάποιον αμυντικό στο σημερινό ποδόσφαιρο; Βλέπεις κάποιον νέο Νέστα στην Ευρώπη; Εγώ ειλικρινά, χωρίς να είμαι αλαζόνας, δεν βλέπω κάποιον νέο Καναβάρο», τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, με τον Νέστα να απαντάει: «Αν βλέπω δύο σαν εμάς, ε; Θα σου πω τι βλέπω... Αν βάλεις όλους τους αμυντικούς μαζί, τα 2/3 δεν ξέρουν να μαρκάρουν καν. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο άλλαξε, οι αμυντικοί δεν χρειάζεται να είναι αμυντικοί πλέον».

- «Αλεσάντρο, θυμάσαι στην εθνική ομάδα που αλλάζαμε μόνοι μας τους παίκτες που μαρκάραμε και ο Τραπατόνι γινόταν έξαλλος;».

- «Εννοείται! Το κάναμε και με τον Τσέζαρε Μαλντίνι και με τον Ντίνο Τζοφ».

- «Οντως, με την Ολλανδία το 2000 θυμάμαι, ο Κλάιφερτ κάποια στιγμή είχε μπερδευτεί εντελώς, δεν καταλάβαινε τι γινόταν. Στη μία επίθεση έπεφτα πάνω του εγώ, στην επόμενη εσύ. Μετά πάλι εγώ, μετά πάλι εσύ. Ο Τζοφ νομίζω ακόμη μας βρίζει...».

- «Το απολαμβάναμε, διασκεδάζαμε πολύ τότε. Τι ομαδάρα ήταν η εθνική εκείνα τα χρόνια ε; Θα μπορούσαμε να νικήσουμε περισσότερο. Κρίμα για εκείνη την ήττα από τη Γαλλία το 2000 γιατί θα είχαμε πάρει και Μουντιάλ και Euro».

- «Ακριβώς. Να σε ρωτήσω κάτι... Βλέπεις τον εαυτό σου σε κάποιον αμυντικό στο σημερινό ποδόσφαιρο; Βλέπεις κάποιον νέο Νέστα στην Ευρώπη; Εγώ ειλικρινά, χωρίς να είμαι αλαζόνας, δεν βλέπω κάποιον νέο Καναβάρο».

- «Αν βλέπω δύο σαν εμάς, ε; Θα σου πω τι βλέπω... Αν βάλεις όλους τους αμυντικούς μαζί, τα 2/3 δεν ξέρουν να μαρκάρουν καν. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο άλλαξε, οι αμυντικοί δεν χρειάζεται να είναι αμυντικοί πλέον».

Φυσικά τα σχόλια έπεσαν βροχή. Κάποιοι στήριξαν αυτήν την άποψη ενώ άλλοι αναφέρθηκαν πως πρόκειται για γεροντίστικη παρελθοντολογία. Εσύ τι πιστεύεις; Όπως και να ‘χει, έχουν λείψει τέτοιες προσωπικότητες από το ποδόσφαιρο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved