Τα τελευταία χρόνια η σεροτονίνη έχει αναδειχθεί στο ιερό δισκοπότηρο του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού και μόνο τυχαία δεν συμβαίνει αυτό. Η περεταίρω έρευνα γύρω από αυτή τη θαυματουργή ορμόνη έχει ξεκλειδώσει μερικά από τα πιο σπουδαία μυστικά της ανθρώπινης συμπεριφοράς και η αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης στον οργανισμό μοιάζει με πανάκεια για μια σειρά από ζητήματα.
Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη σεροτονίνη ως την ουσία που μας κάνει χαρούμενους και δεν έχουν άδικο. Όμως ο ρόλος της δεν εξαντλείται εκεί. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής ο οποίος μεταξύ άλλων ελέγχει τον μεταβολισμό μας, τον κύκλο του ύπνου, τη μνήμη, την αντιληπτική ικανότητα και την κοινωνική μας συμπεριφορά.
Τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους και δεν είναι το ίδιο για όλους τους ανθρώπους. Από τον τρόπο ζωής μέχρι την προδιάθεση που μπορεί να έχει ο οργανισμός, τα μειωμένα επίπεδα σεροτονίνης μπορεί να προκαλέσουν άγχος, κατάθλιψη, επιθετικότητα, εκνευρισμό και κούραση. Στο κομμάτι της διατροφής μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την όρεξη με την αντίστοιχη αυξομείωση βάρους με δευτερεύοντα συμπτώματα το αίσθημα της ναυτίας και τα προβλήματα πέψης.
Οι 6 τρόποι που αναφέρονται στις φωτογραφίες πιο πάνω δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ιατρική συμβουλή, η οποία και πρέπει να αναζητείται όταν η διάθεση είναι στα τάρταρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ενίσχυση των επιπέδων σεροτονίνης μέσω των συμβουλών που παραθέτουμε είναι περισσότερο για εκείνες τις στιγμές που θέλουμε να νιώσουμε λίγο καλύτερα και να φροντίσουμε τον εαυτό μας.