Στην προσαρμογή της ζωής μας σε συνθήκες καραντίνας έγιναν όλες οι αναγκαίες μετατροπές για να συνεχίσουμε κάπως τη ζωή μας. Το γραφείο έγινε κρεβάτι, το εστιατόριο delivery κοκ. Τι γίνεται όμως με όλα αυτά που δεν παραγγέλνονται απλά και πρέπει κάποιος ειδικός να το φτιάξει επιτόπου; Ο λόγος φυσικά για τα cocktails μιας και τα straight ποτά έζησαν μέρες δόξας στον εγκλεισμό. Η διαμονή στο σπίτι ήταν μια καλή ευκαιρία για οικονομία στον προϋπολογισμό της μπαρότσαρκας και διοχέτευση κεφαλαίου στην οικιακή κάβα. Όσοι απολαμβάνουν ένα καλό whisky βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν εκείνο το καλό single malt πολυετούς ωρίμανσης που είχαν βάλει στο μάτι. Το ίδιο συνέβη και με τους εραστές άλλων straight ποτών,καθώς και για τους connoisseurs του κρασιού.
Για κακή τους τύχη όσοι απολαμβάνουν την περιπλοκότητα και τη φινέτσα ενός καλοεκτελεσμένου cocktail αυτή η δυνατότητα δεν δόθηκε ποτέ. Άντε μάζεψε τα υλικά πρώτα, βρες και τα κατάλληλα σκεύη, ποιος σου εγγυάται ότι θα καταφέρεις ως ερασιτέχνης mixologist; Στην καλύτερη θα φτιάξεις κάτι που δεν πίνεται και θα έχεις χαλάσει μια μικρή περιουσία και στην χειρότερη θα κάνεις καμία ζημιά κάνοντας αεροπλανικά ενώ παριστάνεις τον Tom Cruise στην ταινία Cocktail. Όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις έγιναν τυχαία λέει ο αστικός μύθος και η περίπτωση μιας κάβας στη Βοστόνη, μάλλον τον επιβεβαιώνει. Ανέβασαν για πλάκα στο Instagram τρεις μινιατούρες 50ml σαν αυτές που βρίσκεις στα mini bar δωματίων ξενοδοχείου, μία Campari, μία Carpano Antica vermouth και μία Botanist gin. Τις ένωσαν με διαφανή αυτοκόλλητη ταινία συσκευασίας και ορίστε το Togroni, δηλαδή Negroni to Go. Το βίντεο που ανέβηκε στο Instagram είχε τον απλό και επεξηγηματικό τίτλο «Άνοιξε, άνοιξε, άνοιξε και σέρβιρε» και φανατικό κοινό του Negroni ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.
Τα τελευταία χρόνια το Negroni έχει μπει (μάλλον έχει επιστρέψει) για τα καλά στους καταλόγους των cocktail συνδυάζοντας την ιταλική φινέτσα με την ανάγκη για ένα δυνατό ποτό. Η ευκολία στην εκτέλεση της συνταγής του (απλή αναδεύση των συστατικών) έχει ως μοναδική δυσκολία την επίτευξη της σωστής αναλογίας 1:1:1 για τα τρία αλκοολούχα συστατικά. Οι μινιατούρες λύνουν το πρόβλημα αν δεν έχει κάποιος μεζούρα και όπως ήταν φυσικό το βίντεο όχι μόνο έγινε viral, αλλά πλημμύρισαν κι από μηνύματα που τους ζητούσαν να τους φέρουν Togroni στο σπίτι. Οι καλές ιδέες είναι κρίμα να μην υλοποιούνται και οι Βοστονέζοι ιδιοκτήτες της κάβας εκτός από χιούμορ αποδείχτηκε ότι έχουν και επιχειρηματικό δαιμόνιο. Έναντι τιμήματος λίγο κάτω από τα 10 δολάρια (ένα Negroni σε μπαρ στις ΗΠΑ κοστίζει τουλάχιστον 15$) έχεις ένα τέλειο Negroni στο σπίτι σου. Ποιος είπε ότι λύσεις τύπου MacGuver με αυτοκόλλητη ταινία δεν σώζουν ζωές και στην πραγματικότητα;