associated press Πώς η διατροφή σκοτώνει τη σεξουαλική σου ζωή;

Είμαστε ό,τι τρώμε και από αυτή την εξίσωση δεν μπορεί να απουσιάζει το σεξ.

Γιατί αποφεύγουμε να δούμε την αλήθεια; Η διατροφή είναι ένας σημαντικός λόγος που δεν έχουμε σεξουαλική διάθεση και οι τροφές που τρως, η ποσότητα που καταναλώνεις και το πόσο συχνά τις τρως, μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική σου ζωή. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όπως ακριβώς υπάρχουν τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα σπερματοζωάρια σου υγιή και να αυξήσεις την τεστοστερόνη σου, έτσι ακριβώς κάποιες διατροφικές συνήθειες υπάρχουν και στην αντίθετη πλευρά του φάσματος, καταστρέφοντας τη λίμπιντο.

Τρως πολύ σαβούρα

 

 

“Η υγιής καρδιά σημαίνει υγιές σεξ,” λέει ο Jamin Brahmbhatt, MD, ουρολόγος στο Orlando Health. Όπως κάθε προπόνηση, μια κορυφαία απόδοση στο κρεβάτι απαιτεί δύναμη, αντοχή και ανθεκτικότητα. Με άλλα λόγια, κάθε διατροφική συνήθεια που είναι κακή για τη φυσική σου κατάσταση είναι επίσης κακή για τη σεξουαλική σου ζωή. Στην πραγματικότητα, όταν η καρδιά σου αντιμετωπίζει προβλήματα—όπως όταν οι αρτηρίες σου είναι φραγμένες—μπορεί να ανασταλεί η ροή του αίματος στο πέος σου, ανοίγοντας τον δρόμο για στυτική δυσλειτουργία. Η κατανάλωση διατροφής υψηλής σε ανθυγιεινά λίπη και πρόσθετα σάκχαρα μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. “Είναι κοινώς γνωστό ότι οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης [της ορμόνης που ενισχύει τη σεξουαλική σου επιθυμία],” εξηγεί ο Dr. Brahmbhatt. 

Το γύρισες σε ντεκαφεΐνέ

 

 

Ο καθημερινός σου καφές παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο κρεβάτι από ό,τι πιστεύεις. Αυτό συμβαίνει γιατί η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Pharmacological Sciences, άνθρωποι που ήπιαν έναν καφέ με καφεΐνη είδαν αύξηση 30% στη ροή του αίματος για τα επόμενα 75 λεπτά σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωσαν ντεκαφεϊνέ. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η καφεΐνη μπορεί να βελτιώνει τη λειτουργία των μικρών αιμοφόρων αγγείων και να μειώνει τη φλεγμονή, κάτι που είναι θετικό σημάδι για την καρδιά σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ωφελήσει και το πέος σου. “Ένα μεγάλο μέρος της σεξουαλικής υγείας αφορά την αύξηση της ροής του αίματος,” λέει ο Joshua Gonzalez, MD, ουρολόγος με ειδικότητα στη σεξουαλική ιατρική στο Λος Άντζελες, καθώς η καλύτερη ροή αίματος ισοδυναμεί με καλύτερες στύσεις.

Υποκύπτεις στους γλυκούς πειρασμούς

 

 

Η ζάχαρη είναι καταστροφική για τη σεξουαλική ζωή σε πολλά επίπεδα. Πρώτον, “οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε ζάχαρη θα επηρεάσουν τη συνολική καρδιαγγειακή σου υγεία,” λέει ο Dr. Gonzalez—κάτι που στη συνέχεια επηρεάζει την υγεία του πέους σου. Η ζάχαρη μειώνει επίσης τη λίμπιντο μειώνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης. Σε μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Endocrine, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα τεστοστερόνης σε άνδρες ηλικίας 23 έως 97 ετών μετά την κατανάλωση 75 γραμμαρίων ζάχαρης, που είναι διπλάσιο από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη για τους άνδρες. Είδαν μια μείωση 18% στα μέσο όρο επίπεδα τεστοστερόνης, που παρέμειναν κατασταλμένα για έως και δύο ώρες. Προσπάθησε να περιοριστείς στα φυσικά σάκχαρα, όπως αυτά που βρίσκονται στα φρούτα, όταν είναι δυνατόν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved