Γιατί όλοι οι άνδρες θέλουμε να φτιάξουμε το σώμα του Brad Pitt στο Fight Club;

25 χρόνια μετά, η σωματική διάπλαση του Tyler Durden χαρακτηρίζεται ως το τέλειο σώμα. 

-“Ποιος είναι ο στόχος σου;”

-”Θέλω να με κάνεις έτσι”, δείχνοντας μία φωτογραφία του Brad Pitt στον ρόλο του ως Tyler Durden στο Fight Club

Η παραπάνω φαντασιακή συζήτηση είναι μία συχνή στιχομυθία ανάμεσα σε γυμναστή και ασκούμενο την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους. Στην πραγματικότητα ένας επαγγελματίας φυσικής αγωγής την έχει πραγματοποιήσει άπειρες φορές και με μεγάλη υπομονή έχει εξηγήσει το δύσβατο μονοπάτι που οδηγεί στο Άγιο Δισκοπότηρο του fitness. Όπως ακριβώς και η Ρώμη, το σώμα του Brad Pitt στο Fight Club δεν χτίστηκε σε τρεις μέρες. Χρειάζεται υπομονή και σκληρή πειθαρχία για να το δεις στον καθρέφτη σου. Δεν πρόκειται απλώς για ένα γυμνασμένο σώμα αλλά διαχρονικά αναφέρεται ως το τέλειο ανδρικό σώμα και ιδανικός στόχος για την πλειοψηφία των ανδρών που περνούν το κατώφλι του γυμναστηρίου και πιάνουν αλτήρα για πρώτη φορά στα χέρια τους. Με λίγα λόγια, 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία της μεγάλης επιτυχίας του David Fincher, το κορμί του Brad Pitt παραμένει το χρυσό πρότυπο της ανδρικής σωματικής διάπλασης.

 

 

Δεν είναι μόνο η ταύτιση με τον ρόλο του Tyler Durden. Οκ όλοι θέλαμε κάποτε να ρίξουμε το σύστημα (ίσως να το ονειρευόμαστε μέχρι και σήμερα βλέποντας το βιοτικό μας επίπεδο να κατεβαίνει) και μαζί να ρίξουμε στο κρεβάτι και την Marla Singer ή για μία φορά στη ζωή μας να καταστρέψουμε κάτι όμορφο όπως το πρόσωπο του Jared Leto, ωστόσο το κορμί του Brad Pitt είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής. 

Fight Club: Όταν ο Edward Norton υποδυόταν τον αστικό αντιήρωα της ζοφερής πραγματικότητας

Υπάρχει ένας κανόνας στη ζωή: “Αν κάτι το δουλέψεις αρκετά, στο τέλος το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει”. Και μπορεί η εξαίρεση να επιβεβαιώνει τον κανόνα, ωστόσο αναφορικά με το σώμα μας, η γυμναστική δεν αποτελεί την εξαίρεση στο συγκεκριμένο κανόνα. Αν θέλεις να δεις τους κοιλιακούς σου να βγαίνουν προς τα έξω και τις πλάτες σου ν’ ανοίγουν θα πρέπει να ιδρώσεις. Και ο Brad Pitt, σε ηλικία 35 ετών, ίδρωσε και “μάτωσε” πολύ. Το λαξευμένο στήθος, οι συμπαγείς ώμοι, τα δεμένα χέρια και τα κοψίματα σε σχήμα V στην κάτω κοιλιακή χώρα, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πειθαρχίας στην κουζίνα. Εξάλλου όπως ακριβώς ο έρωτας, έτσι και το γυμνασμένο σώμα περνάει από το στομάχι. Το χαμηλό σωματικό λίπος ήταν το μυστικό για να δείχνει κομμένος παντού και αν αναρωτιέσαι ποιο ήταν το ποσοστό, τότε μάθε πως ο μαγικός αριθμός είναι το 5%. Ναι είναι δύσκολο να κατέβεις τόσο χαμηλά αλλά το σπάνιο εντυπωσιάζει. Είπαμε, θέλει δουλειά πολλή. Πρόκειται για ένα ποσοστό λίπους που συναντάς σε επαγγελματίες αθλητές και ο Brad Pitt το πέτυχε δίνοντας έμφαση στη διατροφή και όχι στον όγκο. Δε στόχευσε στο μέγεθος των μυών αλλά στη μείωση του λίπους ώστε να αποκαλύψεις τους μύες. Με λίγα λόγια βάλε το cardio και τη διατροφή στη ζωή σου και το σώμα σου θα κάνει τη δουλειά που ξέρει. 

fightclub BradPitt1

Γιατί, όμως, είναι το σώμα που θέλουμε το 2024;

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα κουρέματα στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, έτσι και η εικόνα του Brad ως Durden είναι ο βασικός πυλώνας της ανδρικής εικόνας. Ωστόσο εδώ δεν πρόκειται για μία μόδα που κάνει κύκλους. Πρόκειται για ένα σώμα με τέλειες αναλογίες που θυμίζει γλυπτό της Αρχαίας Ελλάδας. Αντιπροσωπεύει μια διαρκή προσπάθεια, ένα ανώτατο επίπεδο υπομονής και αυτοσυγκράτησης, που ρεαλιστικά, οι περισσότεροι από εμάς δε θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε για καιρό. Κάπου, κάπως, κάποτε θα είχαμε λυγίσει και θα τα είχαμε παρατήσει. Όχι όμως ο Brad. Και αυτό από μόνο του αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για κάθε άνδρα. Ταυτόχρονα η σωματική διάπλαση του Brad Pitt εξακολουθεί να είναι τόσο δημοφιλής διότι υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των personal trainers. 

fightclub BradPitt2

“Η σωματική του διάπλαση στην ταινία συνεχίζει να έχει hype διότι για να το αποκτήσει χρειάστηκε αμείλικτη αποφασιστικότητα, ένα εντατικό πλάνο προπόνησης και έναν ιδιαίτερα δραστήριο τρόπο ζωής. Η προπόνηση και ο τρόπος ζωής του Brad Pitt έμοιαζαν με τα αντίστοιχα ενός επαγγελματία αθλητή. Έπρεπε να προπονείται έξι ημέρες την εβδομάδα, με δύο ημέρες αφιερωμένες στο cardio”, είχε αναφέρει στο παρελθόν στο GQ ο Farren Morgan, ιδρυτής του The Tactical Athlete. 

Το κορμί του Tyler Durden εξακολουθεί να θεωρείται ο πυλώνας της υγείας και της ευεξίας. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, το χαμηλό σωματικό λίπος και η άπαχη μυϊκή μάζα μάς κάνουν να νιώθουμε πιο υγιείς, πιο δυνατοί και πιο όμορφα με τον εαυτό μας. Σωματικά και ψυχικά. Και όσο μεγαλώνεις, τόσο καταλαβαίνεις το πόσο σημαντικό είναι για την καθημερινότητά σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved