Pexels Τελικά από που χάνουμε λίπος όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε;

Η απάντηση διαφέρει ανάλογα τον καθένα μας.

Αν κοιτάς να χάσεις βάρος, ίσως και να στοχεύεις σε συγκεκριμένο σημείο του σώματός σου. Ίσως δυσκολεύεσαι να απαλλαγείς από την κλασσική μπιροκιλιά, τα ψωμάκια στα πλάγια ή  το ανεπιθύμητο λίπος στο στήθος σου. Όταν τελικά κάνεις όλα όσα πρέπει να κάνεις, παρατηρείς ότι δεν χάνεις στο σημείο που θέλεις. Κάνεις κάτι λάθος; Ή έχει να κάνει με το πώς καίγεται το λίπος και αν η απώλεια βάρους είναι στοχευμένη;

Το πού χάνεις πρώτα κιλά, διαφέρει στον καθένα. Διαφορετικοί άνθρωποι χάνουν λίπος από διαφορετικά μέρη σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χάσουν από την κοιλιά τους, ενώ άλλος μπορεί να χάσει από τα πόδια. Σύμφωνα με μελέτες, η απώλεια λίπους εξαρτάται από τη γενετική αλλά και το φύλο.

Οι άνδρες συνήθως χάνουν βάρος μέσω του κορμού και των γλουτών τους . Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Physician and Sports Medicine διαπίστωσε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να χάσουν βάρος πρώτα στην περιοχή του κορμού τους από τις γυναίκες. Μπορείς όμως να κάνεις κάτι για να χάσεις κιλά από συγκεκριμένες περιοχές; Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είναι μύθος ότι μπορείτε να «εκπαιδεύσεις» ένα συγκεκριμένο σημείο στο σώμα σου ώστε να χάσετε λίπος σε αυτήν την περιοχή. Για παράδειγμα, μπορεί να προσπαθήσετε να κάνετε ένα σωρό κρίσιμες ασκήσεις και κοιλιακούς σε μια προσπάθεια να χάσεις λίπος από την κοιλιά σας. Αλλά δεν δουλεύει ακριβώς έτσι.

 

 

Η εκγύμναση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος, όπως το να κάνετε ασκήσεις δικεφάλων για τα χέρια σου ή crunches για τους κοιλιακούς σου, θα σε βοηθήσει να χτίσεις μυς σε αυτά τα σημεία, αλλά αυτές οι ασκήσεις συγκεκριμένα δεν θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος σε αυτές τις περιοχές. Τελικά όμως πώς θα χάσεις κιλά;

Η απώλεια βάρους έχει να κάνει (κυρίως) με ένα πράγμα: με την ενσωμάτωση ενός υγιεινού προγράμματος άσκησης και διατροφής. Κυρίως το δεύτερο. Είναι σημαντικό να ενσωματώσετε τόσο την προπόνηση δύναμης όσο και την άσκηση cardio. Η προπόνηση δύναμης χτίζει και διατηρεί τη μυϊκή μάζα, η οποία υποστηρίζει τις αρθρώσεις και τη μακροζωία μας.  Οι ασκήσεις cardio από την άλλη είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της καρδιάς σου και σας βοηθούν να κάψεις θερμίδες αυξάνοντας τον καρδιακό σου ρυθμό.

Επιπλέον, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που είναι εύκολο να βρείτε κάτι που να σου αρέσει. Δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, η κωπηλασία, η ποδηλασία, το περπάτημα, το σκι ή η πεζοπορία ενισχύουν την υγεία της καρδιάς και την καύση θερμίδων.

 

 

Όμως η διατροφή παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στην απώλεια λίπους. Η διατήρηση της ενυδάτωσης και η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε πρωτεΐνες είναι βασικές πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Επισκέψου τον διατροφολόγο σου για να σου φτιάξει ένα πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved