Πώς θα κάνεις σωστά τα wall squats

Και πώς θα σε βοηθήσουν στην προπόνηση. 

Τα squats στον τοίχο (ή όπως μερικοί άνθρωποι αναφέρουν την κίνηση, το κάθισμα στον τοίχο) είναι από τις πιο απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις. Η φόρμα είναι ακριβώς εκεί στο όνομα – κάνεις βαθύ κάθισμα στον τοίχο - αλλά είναι λίγο πιο τεχνικό από ό,τι φαντάζεσαι στην αρχή.

Πώς θα τα κάνεις

Ξεκίνα να ακουμπάς στον τοίχο με τα πόδια σου, πιο ανοιχτά από το πλάτος των γοφών. Ολόκληρος ο κορμός σου πρέπει να αγγίζει τον τοίχο.

Κάνε βήματα προς τα εμπρός για να καθίσεις στη θέση squat, με τα γόνατά σου σε γωνία περίπου 90 μοιρών. Οι μηροί σου πρέπει να είναι τελείως παράλληλοι με το έδαφος και οι κνήμες σου κάθετες στο έδαφος.

Πίεσε τις ωμοπλάτες, τους κοιλιακούς και τους γλουτούς σου για να δημιουργήσετε ένταση. Οι φτέρνες πρέπει να ακουμπάνε στο πάτωμα.

Για πιο προχωρημένη άσκηση,  χαμήλωσε κάτω από την παράλληλη θέση του μηρού.

 

 

Πώς θα σε βοηθήσουν

Το squat στον τοίχο είναι μια εξαιρετική άσκηση αν είσαι αρχάριος στα πόδια. Το μόνο που χρειάζεται για να το κάνεις, είναι ένας τοίχος και μπορείς να κρατήσετε χρόνο, αντί να μετράς επαναλήψεις.

Η ισομετρικής συστολή που δημιουργείται, θα βοηθήσει να βελτιώσεις όχι μόνο τη δύναμη των ποδιών, αλλά την επίγνωση και τη θέση του σώματός σου. Εξαιρετικά βασικό για προχωρημένες ασκήσεις με πόδια, αλλά και για όσους θέλουν δυνατό πυρήνα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved