Τελικά το λεμονόνερο σε βοηθάει να κάψεις λίπος;

Όλη η αλήθεια για μια από τις πιο διαδεδομένες συνήθειες.

Από τη βοήθεια στην πέψη μέχρι την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η πρακτική του να ξεκινάς τη μέρα με ένα ποτήρι λεμονόνερο φαίνεται να κερδίζει δυναμική καθώς οι άνθρωποι αναζητούν όλο και περισσότερο φυσικούς και προσβάσιμους τρόπους για να βελτιώσουν την ευεξία τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μόνο που κάνει πραγματικά η προσθήκη λεμονιού στο νερό είναι να κάνει το νερό σας να έχει γεύση λεμονιού. Δεν πρόκειται να κάψει λίπος σε καμία περίπτωση. Είναι προφανές ότι αν χρησιμοποιείτε νερό με λεμόνι ως υποκατάστατο για κάτι άλλο—έναν «καφέ» με σαντιγί με κρέμα 400 θερμίδων—ναι, θα χάσετε βάρος. Και υπάρχει λίγη ελπίδα ότι από μόνο του, το μέρος του νερού της εξίσωσης μπορεί να βοηθήσει έμμεσα τις προσπάθειές σας να σβήσετε. «Η κατανάλωση περίπου 450 γραμμάρια νερού πριν από ένα γεύμα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους», λένε οι ειδικοί.

 

 

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκοι ενήλικες που έπιναν πολύ νερό βρύσης πριν από ένα γεύμα (όχι ανθρακούχο) έχασαν 2,8 κιλά περισσότερο σε 12 εβδομάδες από τους ανθρώπους που δεν «ήπιαν εκ των προτέρων» νερό, πιθανώς επειδή έκανε τους συμμετέχοντες να αισθάνονται πιο γεμάτοι. Αλλά η προσθήκη λεμονιού, δεν βοήθησε σίγουρα να κάψουν περισσότερες θερμίδες.

Επιπλέον, ορισμένες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη λειτουργία των μιτοχονδρίων που παράγουν ενέργεια που επιτρέπει την αυξημένη καύση λίπους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί: ένα εύρημα σε ζώα δεν σημαίνει αυτόματα ότι ισχύει το ίδιο και στους ανθρώπους, απλά υπάρχει η δυνατότητα.

Διάβασε επίσης: Πώς δεν θα ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες

Είναι αλήθεια ότι τα λεμόνια έχουν θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C. Αλλά ακόμα και ένα ολόκληρο ή μισό λεμόνι, δεν θα αλλάξει πραγματικά την κατάσταση των βιταμινών του σώματός σας. Και το λεμόνι ως αντιοξειδωτικό; Το συκώτι σου έχει ήδη καλύψει την αποτοξίνωση για εσένα. Όσο ωραίο και να ήταν να πίνετε μερικά ποτήρια νερό με λεμόνι την ημέρα για να αποτοξινώσεις το σώμα σου, δεν υπάρχει γρήγορη λύση ή θεραπεία για την προώθηση της βέλτιστης αποτοξίνωσης. Ωστόσο, τα λεμόνια από μόνα τους δεν σε αποτοξινώνουν, το σώμα σου κάνει εξαιρετική δουλειά για να απαλλαγεί από τις τοξίνες όταν το τροφοδοτούμε με σωστή ισορροπημένη διατροφή που υποστηρίζει τις φυσικές μεθόδους αποτοξίνωσης.

Οι φυσικές μέθοδοι αποτοξίνωσης του σώματός μας περιλαμβάνουν τακτικές κενώσεις, εφίδρωση και ούρηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved