Όσα θες να ξέρεις για τα γεύματα και την προπόνηση

Τι πρέπει να φας και πότε. Οι δύο απαντήσεις που θα σε βοηθήσουν.

Θέλεις να αυξήσεις την απόδοση στην προπόνηση αλλά δεν ξέρει τι πρέπει να φας και πότε; Οι ομάδες είναι πολλές με υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη, αλλά σημασία έχει τι θα λειτουργήσει καλύτερα ως καύσιμο αναλόγως τις ανάγκες. Και σου έχουμε τις απαντήσεις.

Τροφές πλούσια σε λιπαρά πριν την προπόνηση

Κλασσική ερώτηση για όσους ακολουθούν Keto διατροφές. Η απάντηση ωστόσο είναι όχι. Η κατανάλωση υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά πριν από την προπόνηση, σημαίνει περισσότερη δουλειά για το σώμα σου για να τα διαλύσει. Και αυτή η διάσπαση είναι πιο χρονοβόρα με το λίπος. Ακόμη χειρότερα, εάν τρως ένα σωρό λιπαρά σνακ και στη συνέχεια προπονηθείς αμέσως, θα προκαλέσεις πρόβλημα στο στομάχι σου.

 

 

Πρωτεϊνικές τροφές πριν την προπόνηση

Οι υδατάνθρακες είναι πολύ σημαντικοί, αλλά λίγη πρωτεΐνη είναι μια καλή ιδέα ως σνακ πριν την προπόνηση. Υπάρχει ακόμα η κόντρα για το αν βοηθάει περισσότερο η λήψη της πρωτεΐνης πριν ή μετά την προπόνηση,  αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν πως σημασία έχει η δοσολογία της μέσα στην ημέρα και όχι οι ώρες που την λαμβάνεις.

Διάβασε επίσης: Οι ασκήσεις που δεν θα προσφέρουν τίποτα στο γυμναστήριο.

Υδατάνθρακες πριν την προπόνηση

Ίσως ό,τι καλύτερο.  Οι υδατάνθρακες είναι το καύσιμό σου για τις προπονήσεις σου. Γνωρίζουμε αποδεδειγμένα ότι οι υδατάνθρακες μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση στην γυμναστική, αλλά πρέπει να καταναλώσεις τους ανάλογους.  Οι φυτικές δεν είναι ιδανικές ως σνακ πριν την προπόνηση, καθώς μένουν στο στομάχι σου περισσότερο. Προτείνουμε απλούς υδατάνθρακες, όπως αυτούς στα ενεργειακά ποτά, τα ξηρά δημητριακά και το κλασικό σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μπανάνα ή μαρμελάδα.

Πόσο σύντομα πρέπει να φας πριν γυμναστείς;

Εάν τρως ένα ολοκληρωμένο γεύμα τρεις περίπου ώρες πριν από την προπόνηση, είσαι σε καλή κατάσταση – αν και όλα εξαρτώνται από την ένταση της προπόνησης που θα κάνεις. Λάβε υπόψη σου πως όταν ασκείσαι, οι μύες σου χρησιμοποιούν περισσότερο αίμα που κανονικά θα πήγαινε στα υπόλοιπα όργανα, ώστε να διασπαστεί καλύτερα η τροφή. Οπότε φρόντισε να δώσεις αρκετό χρόνο στο σώμα να ολοκληρώσει την πέψη.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved