Το πιο δύσκολο κομμάτι στον εγκλεισμό, δεν είναι να βρεις κάτι να κάνεις. Είναι να μην χάσεις τον εαυτό σου. Με τις τέσσερις παρακάτω συνήθειες, όχι μόνο θα γεμίσεις τον χρόνο σου αλλά θα φροντίσεις να κρατήσεις το μυαλό σου σε διαύγεια.
Ακολούθησε προσεγμένη διατροφή
Γενικότερα όταν μπαίνεις στη διαδικασία να κάθεσαι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις έμφαση στα υγρά. Ο Bruce Lee έλεγε πως αν πίναμε περισσότερο αντί να τρώμε, θα είχαμε και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Τα υγρά αφομοιώνονται ευκολότερα, γρηγορότερα, δεν προκαλούν πρηξίματα στο στομάχι και προσφέρουν διαύγεια. Οπότε πέρα από το πολύ νερό, δώσε βάση σε χυμούς, smoothies με βάση τα λαχανικά και κατανάλωνε κυρίως σούπες που μπορούν να περιέχουν τόσο πρωτεΐνη, όσο και ινώδη.
Βάλε καθημερινό πρόγραμμα άσκησης
Σε μία περίοδο όπως αυτή της καραντίνας, δεν έχει τόσο σημασία το τι κάνεις όσο το να κάνεις. Προφανώς και υπάρχουν συγκεκριμένα είδη προπόνησης που προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά το ζητούμενο είναι να μην ατροφήσουν οι μύες. Βάλε λοιπόν ότι θα σε κάνει να αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου. Από τρέξιμο στο δρόμο ή σε διάδρομο σπίτι, μέχρι γροθιές σε σάκο ή shadow boxing. Εκτός από την άσκηση, το μυαλό παραμένει σε διαύγεια και τα επίπεδα στρες και κατάθλιψης μειώνονται.
Διάβασε όσα περισσότερα βιβλία μπορείς
Ο λόγος που ο κόσμος δεν διαβάζει βιβλία είναι επειδή βαριέται να τα ξεκινήσει. Για όσους ωστόσο θέλουν να διαβάσουν αλλά πάντα βρίσκουν κάτι που τους αποκαρδιώνει, πρέπει να δουν το βιβλίο ως δραστηριότητα με συγκεκριμένο στόχο. Να πουν δηλαδή ότι θα διαβάσουν δέκα σελίδες, την επόμενη δεκαπέντε, είκοσι, εικοσιπέντε κ.ο.κ. Πέρα του ότι το βιβλίο είναι σπουδαία παρέα, έχει αποδειχτεί πως μαζί με την κλασσική μουσική είναι από τα πράγματα που αυξάνουν αισθητά τόσο την διαύγεια όσο και τον δείκτη νοημοσύνης μας.
Βάλε την μουσική στη ζωή σου
«Αν δεν μπορώ να έχω παντού την μουσική μαζί μου, θα φροντίσω να την έχω μέσα στο κεφάλι μου» είχε πει ο George Harrison των Beatles. Τα οφέλη της μουσικής για την ψυχολογία μας και την ομαλή λειτουργία του μυαλού, είναι ισάξια με την ψυχοθεραπεία. Σε έρευνα στου Πανεπιστημίου της Βιέννης το 2014, παρατηρήθηκε ότι το να τραγουδάς μία μελωδία μέσα στο κεφάλι σου, έχει ακριβώς τα ίδια οφέλη με το να την ακούς κανονικά. Δώσε λοιπόν λίγη παραπάνω μουσική στη ζωή σου. Την μουσική που σου αρέσει, που σε καλμάρει, που σε ξεσηκώνει. Και δεν χρειάζεται να είναι μόνο μία.