Μπορούν να μετρηθούν τα κότσια του Άντονι Σενέρκια;

Λίγα καλά λόγια για την απώλεια του ανθρώπου που ενέπνευσε το Ice Bucket Challenge.

Το όνομα Αντόνι Σενέρκια πιθανόν να μην σου λέει κάτι από μόνο του. Είναι ο άνθρωπος που έπασχε επί 14 χρόνια από το Σύνδρομο ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) και που αποτέλεσε την έμπνευση για το Ice Bucket Challenge. Το καλοκαίρι του 2014, δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην είχε ρίξει ένα κουβά με παγωμένο νερό στο κεφάλι του. Και μάλλον το είχες κάνει και εσύ. Και ήρθε η ώρα να μάθεις ότι άξιζε τον κόπο.

Screen Shot 2017 11 30 at 1.52.37 PM

Η ζωή του Σενέρκια

Ο Σενέρκια διαγνώσθηκε για πρώτη φορά με ΑLS το 2003, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Δεν είχε μάθει έτσι άλλωστε. Ήταν διακεκριμένος αθλητής από τα εφηβικά του χρόνια στο Λύκειο και είχε πτυχίο πολιτικού μηχανικού. Ήταν παντρεμένος με την κοπέλα που γνώρισε στο Λύκειο και είχε μία κόρη. Το 2003 που έγινε και η διάγνωση, Η\η ασθένεια είχε ξεκινήσει ήδη να τον καταβάλλει, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να την πολεμήσει με τον δικό του τρόπο συγκεντρώνοντας λεφτά  και δημιουργώντας το Ίδρυμα «Anthony Senerchia Jr. ALS Charitable Foundation». Μέχρι και σήμερα, ο οργανισμός του χρηματοδοτεί  έρευνες σχετικά με την ασθένεια και υποστηρίζει οικογένειες με παθόντες σε όλο τον κόσμο.

als anthony senerchia today 001 171130 8f95b8f583f8181259f02c914e7528c8

Το Ice Bucket Challenge

Όλα ξεκίνησαν από τον γκολφέρ Κρις Κένεντι, τον ξάδερφο της γυναίκας του Σενέρκια. Ήταν εκείνος που το καλοκαίρι του 2014 σκαρφίστηκε την ιδέα της πρόκλησης με παγωμένο νερό, όπου ταυτόχρονα θα γίνονται δωρεές στο ίδρυμα του Σενέρκια. Το Ice Bucket Challenge όχι μόνο έγινε trend, αλλά μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες συγκεντρώθηκε το ποσό των 115 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός από τον απλό κόσμο, ένα πλήθος από celebrities ευαισθητοποιήθηκε από την κίνηση και ακολούθησε το challenge συγκεντρώνοντας ακόμα περισσότερα χρήματα.

Ο Σενέρκια έφυγε από την ζωή το Σάββατο σε ηλικία 46 ετών. Το σύνδρομο είχε επηρεάσει όλο του το σώμα, αλλά σίγουρα δεν τσάκισε την θέληση του. Και σε αυτά τα άτομα εκεί έξω που δίνουν καθημερινά τέτοιες μάχες, αξίζει κυρίως αυτό:

ΑΠΕΙΡΑ ΡΙΣΠΕΚΤ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved