associated press Τύπος βίδωσε κώνους για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα και δε θα πάει καλά όλο αυτό

Συμβαίνει σε κάθε ελληνική γειτονιά αλλά τελικά δεν είναι ελληνική πατέντα.

Το παρκάρισμα είναι ζόρικη πίστα. Το ξέρεις και το ξέρω. Αυτό που συμβαίνει στις γειτονιές της Αθήνας τα τελευταία δύο χρόνια είναι αδιανόητο. Κάθε μέρα και μία τεράστια μάχη για το αν θα βρεις να παρκάρεις κοντά στο σπίτι σου. Το να παρκάρεις σε άλλη γειτονιά, σταδιακά, γίνεται κανονικότητα και τα νεύρα μας σπάνε όλο και περισσότερο.

Κάποιοι έχουν βρει τη λύση τοποθετώντας τελάρα, μηχανάκια, καρέκλες, τραπέζια ή ακόμη και κώνους. Οτιδήποτε μπορεί να χρησιμεύσει ώστε να καπαρώσουν τη θέση μέχρι να επιστρέψουν. Είναι νόμιμο; Σε καμία περίπτωση. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον οποίο μία τέτοια ενέργεια επισύρει πρόστιμο 400 ευρώ στους παραβάτες.

 

 

Ωστόσο αυτό είναι κάτι που δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν έχουμε αποκλειστικότητα στην πατέντα. Για την ακρίβεια, ένας Βρετανός έγραψε στο Reddit ότι ο γείτονάς του είχε τοποθετήσει κώνους δίπλα στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να κρατήσει μια θέση στάθμευσης για τον εαυτό του. Στη συνέχεια, όταν προσπάθησε να τους σπρώξει με το αυτοκίνητό του, ανακάλυψε ότι οι κώνοι δεν μετακινούνταν. «Ο γείτονάς μου έχει βιδώσει δύο κώνους στο δρόμο. Αυτό είναι κάτι καινούργιο για μένα. Μένω σε έναν μικρό δρόμο στην πόλη και βλέπω συχνά ανθρώπους να βάζουν κώνους. Συνήθως απλά κάνω όπισθεν για να τους μετακινήσω. Αλλά αυτός εδώ δεν κουνιέται. Είναι Βιδωμένος» έγραψε στην ανάρτηση του.

 

 

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε χαμούλη και ένα σωρό χρήστες έσπευσαν να πουν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού τι θα μπορούσε να κάνει για να εκδικηθεί τον γείτονά του. Ένα άτομο έγραψε: «Κόψτε τις κορυφές και αφήστε μόνο το κάτω τέταρτο», με τον Βρετανό να απαντάει «Αυτό είναι πραγματικά μια καλή ιδέα!»

Οικογενειακές ιστορίες σε βρετανική έκδοση; Από εμάς, είναι ναι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved