Ο άντρας που έζησε έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς χρήματα

Η ιστορία του Moneyless Man μπορεί να αλλάξει και τη δική σου ζωή.

Την εποχή που όλοι βλέπαμε την παγκόσμια οικονομία να κάνει την πρώτη της ελεύθερη βουτιά το 2007, ο Μαρκ Μπόιλ, αποφάσισε ότι θα προσπαθήσει να ζήσει για ένα χρόνο χωρίς χρήματα.

Αποφάσισε να είναι η αλλαγή που ήθελε να δει στον κόσμο (την ιδέα την πήρε βλέποντας ένα DVD για τον Γκάντι) και αφού μίλησε με έναν φίλο, αποφάσισε ότι ο λόγος για τον οποίο υπήρχαν τόσα πολλά προβλήματα με τον κόσμο ήταν επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πλέον να δουν τον αντίκτυπο των πράξεών τους. Ο Μαρκ αποφάσισε να το ανατρέψει και να ζήσει μια ζωή που δεν θα ξόδευε χρήματα, πιστεύοντας ότι δεν θα σπαταλούσε τα τρόφιμα που είχε καλλιεργήσει ο ίδιος ή το νερό που θα είχε κάνει τον κόπο να συλλέξει και να φιλτράρει.

untitled 12 2 scaled

Το πρώτο βήμα στην προσπάθειά του να ζήσει για ένα χρόνο χωρίς χρήματα, ήταν να βρει κάπου να ζήσει. Μέσω γνωστών, προμηθεύτηκε ένα τροχόσπιτο το οποίο δωρεάν από ανθρώπους που δεν το χρειαζόντουσαν πια. Έπειτα άρχισε να προσφέρει εθελοντική εργασία σε ένα αγρόκτημα με αντάλλαγμα να μπορέσει να τοποθετήσει το τροχόσπιτο στη γη τους. Παράλληλα έφτιαξε ένα ξυλόφουρνο, τουαλέτα κομποστοποίησης και τοποθέτησε και μία σπιτική σόμπα. Δεν μπορούσε να μείνει εντελώς χωρίς χρήματα, καθώς ξόδεψε 360 λίρες σε ένα ηλιακό πάνελ για να έχει φως, ένα φορητό υπολογιστή και τηλέφωνο στο οποίο μπορούσε να λαμβάνει μόνο κλήσεις.

Πέρασε ένα χρόνο πλένοντας τα ρούχα του στο χέρι, μάζευε πράγματα που χρειαζόταν από τα σκουπίδια και κάνοντας το ταξίδι 36 μιλίων μετ' επιστροφής από το τροχόσπιτό του στο Μπρίστολ με το ποδήλατό του. Του άρεσε τόσο πολύ ο τρόπος ζωής που αποφάσισε να κάνει μερικά χρόνια παραπάνω και έμεινε χωρίς χρήματα μέχρι το 2011 όταν αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια από ένα φιλανθρωπικό κατάστημα.

markcabin

Γράφοντας ένα βιβλίο για τον χρόνο του χωρίς να ξοδέψει χρήματα, ο Μαρκ χρησιμοποίησε τα έσοδα για να αγοράσει γη στην Ιρλανδία και έχτισε ένα μικρό ξύλινο σπίτι κοντά στο Γκάλγουεϊ. Ήταν εδώ που τον επισκέφτηκαν για το ντοκιμαντέρ Ben Fogle: New Lives in the Wild, το οποίο προβλήθηκε στο Channel 5 το 2021. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Mark είχε φτιάξει την καμπίνα του και έναν ξενώνα στον οποίο άφηνε τους επισκέπτες να μείνουν δωρεάν.

Η προσέγγιση του Μαρκ του είχε κοστίσει κάποιες ρομαντικές σχέσεις και είπε στην εκπομπή ότι μερικές φορές ένιωθε μόνος, αλλά τα πάει καλά με τους γείτονές του και δεν είναι σε καμία περίπτωση ερημίτης.

 

 

Εσύ; Τα έκανες όλα τα παραπάνω;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved