Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να κάνουμε στην τουαλέτα

Γιατί παίζει να το βρεις από εκεί που δεν το περίμενεις.

Κακά τα ψέματα, αν κάποτε το να κάθεσαι στο «θρόνο» πρόσταζε εφημερίδα, τσιγάρο και καφέ, τώρα έχουμε κάτι καινούργιο να ασχοληθούμε. Με τα social media στο κινητό μας.

Το κάνουμε όλοι και δεν υπάρχει λόγος να το αρνούμαστε. Κάποιες φορές μάλιστα, τείνουμε να καθόμαστε περισσότερο από όσο πρέπει και αυτό δεν το λες και καλό. Όχι για κόλλημα με το κινητό, αλλά για ένα πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως να εμφανιστεί. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν το γνώριζες, το να κάθεσαι πολύ ώρα στην τουαλέτα μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες – σε όσους έχουν υποφέρει από αυτές στο παρελθόν.

Επειδή λοιπόν ξέρουμε καλά τι ενόχληση μπορούν να προκαλέσουν, οι γαστρεντερολόγοι συνιστούν να μην κάθεσαι περισσότερο από όσο χρειάζεται. «Αυτό συμβαίνει επειδή όταν παίρνουμε την γνωστή θέση στην τουαλέτα, το αίμα θα λιμνάσει στο χαμηλότερο σημείο και θα προκαλέσει αυξημένη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία, οδηγώντας σε αιμορροΐδες» αναφέρουν οι ερευνητές.

Παρότι οι αιμορροΐδες συμβαίνουν και για άλλους λόγους, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάθεσαι περισσότερο από όσο πρέπει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved