Η δύναμη ψυχής του παραπληγικού λαμπαδηδρόμου έκανε καλό στην ψυχή μας

Ποιος δεν συγκινήθηκε από την δύναμη ψυχής του Kevin Piette ο οποίος μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα χάρη σε ειδικό βοήθημα.

Την ώρα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκίνησαν με το άθλημα που κατά τη γνώμη μας δεν θα έπρεπε να θεωρείται ολυμπιακό, μία υπέροχη εικόνα μας ήρθε από την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

 

 

Πρόκειται για τον Kevin Piette, τον 36χρονο λαμπαδηδρόμο ο οποίος λόγω ενός ατυχήματος έχει αναγκαστεί να ζει σαν παραπληγικός, χωρίς όμως αυτό να εμποδίζει να ξανασταθεί στα πόδια του.

Εδώ και έντεκα χρόνια, ο 36χρονος δεν έχει εγκαταλείψει την αγάπη του για την άθληση, συνεχίζει να παίζει τένις ως παρααθλητής, ενώ έχει γίνει «πιλότος» εξωσκελετού για μια εταιρεία που αναπτύσσει μια ρομποτική συσκευή βάδισης.

Χάρη σε αυτήν, έγινε ο πρώτος που μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα με το βίντεο του να κάνει δικαίως τον γύρο του κόσμου.

 

 

Στο Παρίσι αναφέρουν πως ο Piette αποτελεί «την ενσάρκωση της αθλητικής δέσμευσης, της επιθυμίας για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και ενός επιχειρηματικού και καινοτόμου πνεύματος, με μια μεταδοτική ενέργεια» και το βίντεο του αποτελεί από μόνο του μια δυνατή εικόνα για την ίδια μας την ψυχή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved